Τρ. Μαρ 19th, 2024

Νεότερα-Πυρκαγιά Νέα Πέραμος: Πώς διεξάγεται η κυκλοφορία στην Ε.Ο Αθηνών – Κορίνθου

Κοινοποίηση ειδήσεων

Μόνο από την αριστερή λωρίδα διεξάγεται η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο Αθηνών – Κορίνθου, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ, ενώ αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Μεγάρων – Περαχώρας.

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στο Λουτρόπυργο Νέας Περάμου.

Στο σημείο επιχειρούν  55 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 15 οχήματα, 3 ελικόπτερα, εκ των οποίων το 1 για εναέριο συντονισμό, και 2 αεροσκάφη.

Εκτιμήσεις του meteo για την εξέλιξη της φωτιάς

Η πυρομετεωρολογική ομάδα FLAME του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ)/meteo.gr έκανε την εξής ενημέρωση και εκτίμηση σχετικά με τη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην ευρύτερη περιοχή του Λουτρόπυργου Νέας Περάμου Αττικής σήμερα το πρωί:

– Με βάση τον αυτόματο μετεωρολογικό σταθμό του ΕΑΑ/meteo.gr πλησίον της πυρκαγιάς στην Βλυχάδα Αττικής, στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς πνέουν ΒΒΔ άνεμοι στα 3 μποφόρ με ριπές έως 30-40 χλμ/ώρα, η θερμοκρασία είναι 31-32 βαθμοί Κελσίου, ενώ η εκτιμώμενη περιεχόμενη υγρασία των νεκρών δασικών καυσίμων εκτιμάται ότι είναι χαμηλή (8-10%).

– Με βάση τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, τις αμέσως επόμενες ώρες (έως 16:00/17:00) αναμένεται να επιδεινωθούν οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες, κυρίως λόγω της ενίσχυσης των ανέμων στα 4-5 μποφόρ από Βόρειες διευθύνσεις και τη διατήρηση της περιεχόμενης υγρασίας της νεκρής δασικής καύσιμης ύλης σε χαμηλά επίπεδα (7-10 %).

– Κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 5/8 (17:00/18:00) και 6/8 (06:00/07:00) αναμένεται μερική βελτίωση των πυρομετεωρολογικών συνθηκών κυρίως λόγω της εξασθένησης των ανέμων στα 3-4 μποφόρ από ΒΒΔ διευθύνσεις, ωστόσο η υγρασία της νεκρής δασικής καύσιμης ύλης θα διατηρηθεί σε σχετικά χαμηλά επίπεδα (κάτω του 15 %).

– Από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (07:00/08:00) αναμένεται εκ νέου επιδείνωση των πυρομετεωρολογικών συνθηκών κυρίως λόγω της ενίσχυσης των ανέμων στα 4-5 μποφόρ από Β διευθύνσεις και της πτώσης της υγρασίας της νεκρής δασικής καύσιμης ύλης σε χαμηλά επίπεδα (7-10 %).