Τρ. Απρ 30th, 2024

Ντουμπάι: Κατακλυσμιαίες βροχές πνίγουν την πόλη – Εικόνες χάους, πτήσεις ακυρώνονται, πολυτελή ΙΧ επιπλέουν στους δρόμους (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Απελπισμένες οικογένειες σπεύδουν από χθες (16.04.2024) να εγκαταλείψουν το Ντουμπάι, καθώς η πόλη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων πλήττεται από ένα απίστευτο κύμα κακοκαιρίας με κατακλυσμιαίες βροχές να έχουν προκαλέσει εκτεταμένες πλημμύρες.

Εικόνες από το εσωτερικό του αεροδρομίου – του πιο πολυσύχναστου στον κόσμο για διεθνή ταξίδια – δείχνουν επιβάτες να κοιμούνται στο πάτωμα, αφού δεκάδες πτήσεις καθηλώθηκαν μετά από τις καταρρακτώδεις βροχές.

Σύμφωνα με αναφορές, επιχειρήθηκε η απομάκρυνση επιβατών από τον τερματικό σταθμό, γιατί ήταν τόσο μεγάλος ο συνωστισμός στο εσωτερικό του αεροδρομίου, από τους εκατοντάδες ταξιδιώτες που θέλουν να ξεφύγουν από το χάος.

Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχει σημάνει συναγερμός από τις σκηνές αποκάλυψης από τις πρωτοφανείς πλημμύρες όταν έπεσαν πάνω από 4,7ins βροχής πριν από τις 4 το απόγευμα – που αποτελούν τον τυπικό ετήσιο μέσο όρο.

Οι δρόμοι γύρω από το αεροδρόμιο βυθίστηκαν ενώ εικόνες με πολυτελή οχήματα να «επιπλέουν» στο νερό είναι αποκαλυπτικές. Αυτόπτες μάρτυρες στο αεροδρόμιο δήλωσαν ότι δεν υπήρχαν άδειες θέσεις στον χώρο αναμονής, καθώς οι απελπισμένοι ταξιδιώτες ταμπουρώθηκαν και προετοιμάστηκαν για μια μακρά νύχτα.

Ο πιο πολυσύχναστος αεροπορικός κόμβος στον κόσμο επιβεβαίωσε τη διακοπή των αφίξεων γύρω στις 15.30 ώρα Ελλάδας, πριν ανακοινώσει τη “σταδιακή επανέναρξη” δύο ώρες αργότερα.

newsit.gr