Πε. Μαρ 28th, 2024

ΝΥΚΤΕΡΙΝΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΩΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ Ι. ΝΑΟ ΑΠ. ΠΑΥΛΟΥ

Κοινοποίηση ειδήσεων

Νυκτερινή Θ. Λειτουργία τέλεσε την Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, υπέρ των μαθητών, υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και των οικογενειών τους. Στην Θ. Λειτουργία έλαβαν μέρος και παρέστησαν συμπροσευχόμενοι Ιερείς από όλες τις Ενορίες των πόλεων και κωμοπόλεων Κορίνθου, Λουτρακίου, Ισθμίας, Αρχαίας Κορίνθου και Λεχαίου και συμμετείχαν σ’ αυτήν πλήθος μαθητών, καθηγητών, γονέων και συγγενών των μαθητών.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας εκκίνησε τον λόγο του προς τους υποψηφίους μαθητές αναφερόμενος στην υπογραφή συμβάσεως με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα, για την ένταξη σε Ευρωπαϊκά προγράμματα για το Γηροκομείο της Ι. Μητροπόλεως μας. Εξ αυτού του γεγονότος ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι, έχουμε υποχρέωση στις «ρίζες» της ζωής μας, να δίνουμε στοργή και αγάπη στους ανθρώπους αυτούς που αγωνίστηκαν για να δημιουργήσουν οικογένεια, να μεγαλώσουν και να σπουδάσουν τας παιδιά τους. Αναμφίβολα δεν είναι ούτε όμορφο ούτε πρέπον άνθρωποι να καταλήγουν στην ζωή τους μόνοι, παραμελημένοι και «πεταμένοι» σ’ ένα ίδρυμα. Δεν είναι προορισμός αυτός για έναν άνθρωπο, ωστόσο πολλές φορές η ζωή τα φέρνει έτσι, ώστε κάποιοι άνθρωποι να καταλήγουν μόνοι τους, γι’ αυτό, δεκαπέντε χρόνια τώρα, αγωνίζομαι προκειμένου να αποκτήσει η Κορινθία μας ένα αξιοπρεπές ίδρυμα, το οποίο θα δίνει την στοργή και την αγάπη σ’ αυτούς τους ανθρώπους, ώστε τουλάχιστον να μην πεθαίνουν στον δρόμο.  

 

Σήμερα ήρθα εδώ, επεσήμανε ο Μητροπολίτης μας, μαζί με τους Ιερείς μας για να προσευχηθούμε να σας φωτίσει ο Θεός, να σπουδάσετε και να απολαύσετε στην ζωή σας όλα όσα ο Θεός μας χάρισε δια των γονέων μας αλλά και να αγωνιστείτε να είστε χρήσιμοι στην κοινωνία και στον εαυτό σας γιατί η ζωή είναι μπροστά σας. Κάντε πάντοτε αυτό που θέλει η καρδιά σας, αρκεί να είστε πρώτα σωστοί και τίμιοι άνθρωποι και να αγαπάτε τον Θεό και τους συνανθρώπους σας. Παράλληλα, επεσήμανε στους γονείς να μην πιέζουν τα παιδιά αλλά να τα στηρίζουν στον αγώνα τους ανεξαρτήτου αποτελέσματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σεβασμιώτατος μετέφερε προς προσκύνηση, αγιασμό και φωτισμό των μαθητών Ι. Εικόνα του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου, που φέρει επάνω Της απότμημα εκ των Ι. Λειψάνων του Αγίου και ολοκλήρωσε τον λόγο του επικαλούμενος τις πρεσβείες του Αγίου Αποστόλου Παύλου και των Τριών Ιεραρχών, ευχόμενος στους μαθητές και στις οικογένειές τους «Καλή Επιτυχία» στις Εξετάσεις και «Καλή Πρόοδο» στην ζωή τους. Πριν δε μοιράσει στους μαθητές, ως ευλογία, ένα στυλό, για να το χρησιμοποιήσουν στις Εξετάσεις, ανακοίνωσε την τέλεση Ι. Παρακλήσεως, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου κατά την 9η  πρωινή για κάθε ημέρα, κατά την οποία οι μαθητές θα προσέρχονται στα Εξεταστικά Κέντρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, στην οποία θα ψάλλεται ο ειδικά προς τούτο συντεθείς Παρακλητικός Κανών στην Υπεραγία Θεοτόκο, υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ προς ενίσχυση, φωτισμό και επιτυχία των διαγωνιζομένων παιδιών μας!