Πε. Μαρ 28th, 2024

Ξεκίνησε στο Μπολάτι το πιλοτικό πρόγραμμα διαλογής στην πηγή

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ξεκίνησε η τοποθέτηση των ατομικών κάδων (πράσινοι και μπλε) στην Κοινότητα Μπολατίου στα πλαίσια  του πιλοτικού προγράμματος διαλογής στην πηγή.

540 μικροί κάδοι χωρητικότητας 120 λίτρων ο καθένας, δύο ειδών: πράσινος για τα σύμμεικτα απορρίμματα και μπλε για τα ανακυκλώσιμα υλικά τοποθετούνται σε κάθε σπίτι και το κάθε νοικοκυριό θα είναι υπεύθυνο για την σωστή διαλογή των απορριμμάτων και τον διαχωρισμό τους σε ανακυκλώσιμα ή μη.

Τα απορρίμματα θα συλλέγονται συγκεκριμένες μέρες της εβδομάδας από τα ανάλογα απορριμματοφόρα, σπίτι – σπίτι. Τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας οι κάδοι θα βρίσκονται εντός του σπιτιού.

Το πρόγραμμα που υλοποιείται τώρα στην Κοινότητα Μπολατίου ήδη εδώ και κάποια χρόνια έχει εφαρμοστεί και στην Κοινότητα Ευαγγελιστρίας. Στόχος είναι οι πολίτες να λάβουν ενεργά μέρος στην διαλογή των απορριμμάτων και να καταλάβουν ότι η σωστή διαχείριση ξεκινά μέσα από το σπίτι.

Στόχος του δήμου Βέλου-Βόχας, όπως πολλές φορές έχει τονίσει ο δήμαρχος Αννίβας Παπακυριάκος, είναι το πρόγραμμα αποκομιδής κατ’ οίκον να εφαρμοστεί σε όλες τις κοινότητες του δήμου.