Τε. Ιούν 26th, 2024

Ξυλόκαστρο: Εγκαίνια της έκθεσης «ΝΗΕΣ ΠΟΝΤΟΠΟΡΟΙ στο λιμάνι των Αριστοναυτών»

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Βλάσιος Τσιώτος, με μεγάλη χαρά σας προσκαλεί το Σάββατο 22 Ιουνίου και ώρα 20.30 στα εγκαίνια της έκθεσης «ΝΗΕΣ ΠΟΝΤΟΠΟΡΟΙ στο λιμάνι των Αριστοναυτών».

Μια έκθεση της πειραματικής κατασκευής μυκηναϊκής εικοσόρου, αναπαράσταση μυκηναϊκού καρνάγιου με τα ανακατασκευασμένα εργαλεία ναυπηγικής και εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Οι δοκιμασίες των Αριστοναυτών”.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει:

o             Έκθεση της πειραματικής κατασκευής μυκηναϊκής εικοσόρου, καρπός 20/ετούς έρευνας της “Διεπιστημονικής Ομάδας Ναυτικής Αρχαιολογίας Ξυλοκάστρου”

o             Χαιρετισμούς του Δημάρχου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και της κ. Π. Κασσίμη, Διευθύντριας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας

o             Ομιλία της Δρος Δήμητρας Καμαρινού για την Ναυτική Ιστορία του Λιμανιού των Αριστοναυτών,

o             Αναπαράσταση μυκηναϊκού καρνάγιου με τα ανακατασκευασμένα χάλκινα εργαλεία ναυπηγικής της Δ/ρος Έλενας Μαραγκουδάκη

o             Εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Οι δοκιμασίες των Αριστοναυτών”, που θα υλοποιηθεί από την κ. Ines Kaffee, εκπαιδευτικό, την κ. Ασημίνα Μητσομπόνου, τ. Διευθύντρια του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας,  εμψυχωτές από το Κέντρο Βιωματικής Εκπαίδευσης και Έκφρασης (Κ.Β.Ε.Ε.Π) «Παιχνιδόσωμα» και ομάδα εθελοντών συμπολιτών μας.

o             Συναυλία με μυκηναϊκή λύρα και έκθεση αρχαίων ελληνικών μουσικών οργάνων από τον μουσικό και κατασκευαστή κ. Δημήτρη Νόση.

Η παρουσία σας θα συμβάλλει στην προώθηση του έργου της ανάδειξης της μυκηναϊκής ναυτικής τέχνης, που υπήρξε θεμέλιος λίθος του πολιτισμού μας.

Σάββατο 22 Ιουνίου & ώρα 20.30

Λιμάνι Ξυλοκάστρου