Σα. Απρ 27th, 2024

Ξυλόκαστρο: Με λαμπρότητα εορτάστηκε ο πολιούχος Άγιος Βλάσιος (video-εικόνες)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Με λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος στο Ξυλόκαστρο η μνήμη του Πολιούχου του Αγίου Βλασίου.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος, ο πολιούχος Άγιος και Προστάτης της πόλης και των Τρικάλων μας. Πλήθος πιστών έσπευσαν από νωρίς να προσκυνήσουν και να ακολουθήσουν την λιτάνευση.

Χθες βράδυ τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός και σήμερα πανηγυρική Θεία Αρχιερατική Λειτουργία μετά αρτοκλασίας, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορινθίας κ.κ.Διονυσίου και του βοηθού Επισκόπου Σεβασμιωτάτου κ.κ. Αγαπίου.

Μετά το πέρας της Λειτουργίας ακολούθησε λιτάνευση της ιεράς εικόνας του Αγίου , συνοδευόμενη από μέλη του συλλόγου μας, κατόπιν προσκλήσεως μας από τον εφημέριου του Ναού του Αγίου Βλασίου, πατέρα Αναστάσιο, και από ομάδα του Σώματος Ελληνων Οδηγών Ξυλοκάστρου.

Προηγούνταν της εικόνας οι δύο Φιλαρμονικές του Δήμου μας, η Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου και Δημοτική Φιλαρμονική Ξυλοκάστρου.

Παρευρέθησαν ο Υφυπουργός Χωροταξίας και Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς ,ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας Γιώργος Ψυχογιος ,ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε.Κορινθιας Αναστάσιος Γκιολής ,η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Αθηνά Κόρκα-Κωνστα.

Σύσσωμη και η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης με τον Δήμαρχο Βλάση Τσιώτο και η αντιπολίτευση παρουσία του κ Σπύρου Καραβά και Φάνη Μπρακουλια.

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλα τα μέλη μας, που στάθηκαν με ιερότητα, σεμνά και περήφανα εκπροσωπώντας τον Σύλλογο και τις οικογένειές τους, στην μεγάλη θρησκευτική πανήγυρη της πόλης μας προς τιμή του προστάτη και εφόρου της πόλης μας Αγίου Βλασίου.

Που συνόδευσαν την ιερή εικόνα στην λιτανεία. Που στάθηκαν τόσην ώρα και ανύψωσαν την εικόνα για να περάσει κάθε πολίτης της πόλης μας από κάτω και να ακουμπήσει τους καημούς και τις ελπίδες του στον Άγιο.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου, φωτογραφιών και βίντεο μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Korinthostv.gr με ενεργό σύνδεσμο.

Κλικ για μεγέθυνση