Τε. Απρ 24th, 2024

ΟΕΒΕ Κορινθίας για τα νέα μέτρα

Κοινοποίηση ειδήσεων

Τα αλλοπρόσαλλα μέτρα με τα οποία προσπαθεί η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την πανδημία έχουν εκτός των άλλων ως αποτέλεσμα την επιβολή ενός άτυπου lockdown στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ιδιαίτερα στο λιανεμπόριο και την εστίαση. Από τις αρχές του Δεκεμβρίου οι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι έχουν μετατραπεί σε ιδιότυπους αστυνομικούς – ελεγκτές με αποτέλεσμα η μείωση της όποιας δραστηριότητας υπήρχε  να έχεις φτάσει το 50% τουλάχιστον.

Η εφαρμογή μάλιστα από τις 30/12 των νέων μέτρων για την εστίαση, με το κλείσιμο των καταστημάτων τα μεσάνυχτα και με το γελοίο μέτρο της απαγόρευσης της μουσικής, εν μέσω μάλιστα των εορτών οδηγεί τις επιχειρήσεις της εστίασης στον μαρασμό!

Απαιτούμε άμεσα την ουσιαστική ενίσχυση των επιχειρήσεων της εστίασης με άμεσα μέτρα (π.χ. μη επιστρεπτέες προκαταβολές, επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών, κάλυψη του μισθολογικού κόστους), ώστε να περισωθεί όσο το δυνατόν ο κλάδος. Απαιτούμε παράλληλα, αντίστοιχα μέτρα ενίσχυσης του συνόλου των μικρομεσαίων επιχειρήσεων οι οποίες πληρώνουν δυσβάστακτο βάρος για την όποια διαχείριση της πανδημίας. Απαιτούμε τέλος,  να σταματήσει η στοχοποίηση των επιχειρήσεων μας ως υπεύθυνων για τη διασπορά του ιού, με δεδομένο ότι προφανώς την ευθύνη την φέρουν πρωταρχικά και κυρίως οι κυβερνητικές επιλογές. 

                              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                       ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΠΟΖΙΚΗΣ                             ΘΟΔΩΡΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ