Τρ. Μαρ 19th, 2024

«Οι Γυναίκες Μιλάνε» στην Κόρινθο – Εκδήλωση της πρωτοβουλίας ΙΣΟΤΙΜΑ

Κοινοποίηση ειδήσεων

Η πρωτοβουλία γυναικών ΙΣΟΤΙΜΑ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Οι Γυναίκες Μιλάνε», το Σάββατο 1η Απριλίου 2023, ώρα 18:00, στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Κορίνθου.

Στην εκδήλωση γυναίκες του σήμερα από διαφορετικές κοινωνικές και επαγγελματικές αφετηρίες, μοιράζονται τις εμπειρίες τους, αφηγούνται διακρίσεις σε σχέση με το φύλο τους και εκφράζουν την επιθυμία τους για αλλαγή.

Μουσική, τραγούδια, έκθεση ζωγραφικής, αλλά και εκφραστικά δρώμενα πλαισιώνουν την εκδήλωση, μέσα από την οποία η πρωτοβουλία γυναικών για την ισότητα και τα έμφυλα δικαιώματα ΙΣΟΤΙΜΑ θα παρουσιάσει τους λόγους που οδήγησαν στη δημιουργία της και την ανάγκη για τη διεύρυνση της.

Η έμφυλη ανισότητα, οι παραβιάσεις των δικαιωμάτων των γυναικών, οι διακρίσεις,  η ανισότητα ευκαιριών, σε όλους τους τομείς της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτικής και πολιτιστικής ζωής των γυναικών, είναι μερικοί από αυτούς.

Μια εκδήλωση από γυναίκες, για τις γυναίκες, που όμως, δεν απευθύνεται μόνο σε γυναίκες, αλλά σε όλες όσες και όλους όσους τους αγγίζουν οι ίδιοι προβληματισμοί.