Πα. Απρ 19th, 2024

Οι δεσμεύσεις μας Υλοποιούνται – Σύγχρονα και ασφαλή πεζοδρόμια προς τον Συνοικισμό (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Δυο έργα ζωτικής σημασίας είναι σε εξέλιξη αυτό το διάστημα για τους δημότες της Κορίνθου, δυο έργα που αναβαθμίζουν την καθημερινότητα , αποκαθιστούν την ασφάλεια, αλλάζουν την αισθητικήκαι εξυπηρετούν τις ανάγκες τους. Πρόκειται για το έργο κατασκευής νέων πεζοδρομίων και όλων των συνοδευτικών σε αυτά υποδομών προς τον Συνοικισμό της Κορίνθου και την κατασκευή βοηθητικού γηπέδου 5χ5 στο στάδιο της Κορίνθου για την κάλυψη των αναγκών των σωματείων της πόλης, παράλληλα με την συντήρηση των υποδομών στο στάδιο.Και στα δυο έργα βρέθηκε, προκειμένου από κοντά να ενημερωθεί για την εξέλιξή και παράδοσή τους,  σήμερα το πρωί, ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλοςσυνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργο Πούρο και τον Αντιπρόεδρο του ΚΕΠΑΠ Γιώργο Μαγκλάρα.

Για το έργο που ξεκινά από την οδό Εθνικής Ανεξαρτησίας και φτάνει έως τον Συνοικισμό ο κ.Δήμαρχος δήλωσε:

«Το είπαμε, το κάναμε. Είχαμε υποσχεθεί νέα πεζοδρόμια από την Εθνικής Ανεξαρτησίας προς το Συνοικισμό, η δέσμευση μας αυτή υλοποιείται!Τα πεζοδρόμια που κατασκευάζουμε πληρούν όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές και αποκαθιστούν την κίνηση των πεζών οι οποίοι θα μπορούν με την ολοκλήρωση του έργου να κινούνται με άνεση και ασφάλεια από το κέντρο προς τον Συνοικισμό και αντίστροφα.Είναι ένα έργο που η περιοχή ζητούσε για πολύ καιρό και το υλοποιούμε ως δημοτική αρχή. Σε αυτή την φάση γίνεται από τον εργολάβο η τοποθέτηση των κυβόλιθων ενώ πρέπει να σας πω πως είχε προηγηθεί ένα άλλο πολύ σημαντικό έργο, αυτός της υπογειοποίησης του δικτύου της ΔΕΗ. Με την υπογειοποίηση απαλείφουμε την αισθητική ρύπανση με ότι αυτό συνεπάγεται και προσφέρουμε ένα περιβάλλον αναβαθμισμένο στους πολίτες  και τους επισκέπτες μας. Ακολουθεί το έργο κατασκευής πεζοδρομίων στην οδό Πατρών και το μεγάλο έργο των 2,8 εκ ευρώ για την ανακατασκευή των πεζοδρομίων σε όλη την πόλη της Κορίνθου»

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Πούρος αναφέρθηκε σε τεχνικές λεπτομέρειες του έργου ενώ ανακοίνωσε και την έναρξη εργασιών στον σταθμό του ΟΣΕ την προσεχή Τρίτη. 

«Με την ανακατασκευή των πεζοδρομίων προχωρούμε και στην αλλαγή του φωτισμού με σύγχρονη τεχνολογία led. Θα τοποθετηθούν σώματα 7 μέτρων από την συμβολή της οδού Ανεξαρτησίας έως και το ΔΕΛΤΑ της Κορίνθου.Θα διέλθουμε τον Συνοικισμό από την Ιωνίας, θα μπουν στα πεζοδρόμια αντιολισθητικοί βιοκλιματικοί κυβόλιθοι ώστε να απαλείψουμε το πρόβλημα ολισθηρότητας που υπάρχει σήμερα ενώ υπάρχει πρόβλεψηκαι για την κίνηση των τυφλών. Η τοποθέτηση των φωτιστικών θα είναι στην σωστή θέση για να μην ενοχλούν την γραμμή των τυφλών και την κίνηση των πεζών. Το έργο άργησε λίγο γιατί προηγήθηκε η υπογειοποίηση του δικτύου της ΔΕΗ αναβαθμίζοντας αισθητικά την περιοχή . Μαζί με την ανάπλαση που ξεκινά την Τρίτη το πρωί στον ΟΣΕ συνδέουμε δυο ιστορικές περιοχές, τον συνοικισμό και την αγία Άννα  με το κέντρο της πόλης.

Με την ίδια μελέτη αλλάζουμε και τα φώτα της οδού Αθηνών τα 12μέτρα έως την περιοχή του Γαλαξία.»