Πα. Μάι 17th, 2024

Οι εκάστοτε κυβερνήσεις φοβούνται να τα βάλουν με τις μεγάλες ΠΑΕ

Κοινοποίηση ειδήσεων

Η ψήφιση στη βουλή (με τη μορφή του κατεπείγοντος) της τροπολογίας για να μην υποβιβαστούν ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη δείχνει ότι η Πολιτεία αδυνατεί να αντιταχθεί στους μεγάλους ποδοσφαιρικούς συλλόγους. Η Ξάνθη είναι μεγάλος ποδοσφαιρικός σύλλογος; Όχι, αλλά κόλλησε… με τον «δικέφαλο» του Βορρά.

Τελικά η πολιτική εξουσία είναι κατώτερη από την οικονομική;

Γιατί ξεκίνησε μια ιστορία από τη στιγμή που δεν μπορούσε να τη φτάσει μέχρι το τέλος, δηλαδή ο υποβιβασμός αν όντως υπήρχαν αδιάσειστα στοιχεία;

Γιατί αισθάνονται αδικημένα σωματεία όπως ο Ηρακλής (Μπορείτε να διαβάσετε τι έχω γράψει για τις αδικίες που υπέστη ο ιστορικότερος αθλητικός σύλλογος της Βόρειας Ελλάδας: ΜΕ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΗ ΚΑΙ ΣΙΑ… ΘΑ ‘ΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΜΑΣ και ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ ΦΑΝΕΡΩΘΗΚΕ (ΞΑΝΑ) Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ), ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο Πανιώνιος κλπ;

Δυστυχώς υπερίσχυσαν οι απειλές για κόψιμο της Ελλάδας στα δύο λόγω του ΠΑΟΚ, και μάλιστα σε περίοδο που οι Τούρκοι εξακολουθούν να είναι απειλητικοί για τη χώρα μας.

Το κλωτσοσκούφι πάνω από τα εθνικά συμφέροντα;

Υπεράνω όλων το κλωτσοσκούφι ή μήπως υπεράνω όλων τα συμφέροντα του πανίσχυρου παράγοντα ποδοσφαίρου;

Αναφέρω «πανίσχυρος παράγοντας ποδοσφαίρου» διότι έγινε της μόδας… κάποιοι να δηλώνουν ότι επισήμως δεν είναι πρόεδροι και ιδιοκτήτες ΠΑΕ.

Το άλλο κακό είναι ότι κάποιοι βρήκαν αφορμή να κουνάνε το δάκτυλο. Διαβάστε άρθρο που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα www.flogasport.gr με τίτλο: Βολές στην κυβέρνηση ο καταστροφέας Κοντονής! Να ‘ναι καλά τα… καλαμαράκια (audio)

Μην ξεχνάμε τι είχε υποστηρίξει πριν από πολλά χρόνια μέσω συνέντευξης του στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Λιάνης. «Φοβόμασταν τον Κόκκαλη και τον Βαρδινογιάννη» ήταν η ατάκα του.

Τα συμπεράσματα βγαίνουν εύκολα.

Χρήστος Παπαθεοφάνους, Αθλητικός συντάκτης

(τακτικό μέλος ΕΣΗΕΑ και ΠΣΑΤ, βραβευμένος από τον ΠΣΑΤ το 2012)

new-economy.gr