Πα. Μαρ 29th, 2024

Οι κλάδοι που απεργούν στις 10 Ιουνίου – Οι συγκεντρώσεις – Οι συγκοινωνίες

Κοινοποίηση ειδήσεων

Με 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση σε πανελλαδική κλίμακα την Πέμπτη 10 Ιουνίου, αντιδρούν τα συνδικάτα του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, στο εργασιακό νομοσχέδιο. ΓΣΕΕΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ καλούν σε απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα στις 11πμ. Το ΠΑΜΕ καλεί στις 10πμ στα Προπύλαια.

Στον Πειραιά ναυτεργατικά σωματεία καλούν στις 10πμ συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη, ενώ η ΠΕΝΕΝ καλεί στις 10. 30πμ στα Χαυτεία. Η απεργία των ναυτεργατών θα έχει επιπτώσεις στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια. Ανάλογες συγκεντρώσεις θα γίνουν σε αρκετές πόλεις της χώρας. Στη Θεσσαλονίκη το εργατικό κέντρο της πόλης καλεί στις 11πμ έξω από τα γραφεία του.

Η συμμετοχή στην απεργία των δημοσιοϋπαλληλικών οργανώσεων και των ομοσπονδιών των ιατρών και των υγειονομικών, σημαίνει ότι δεν θα λειτουργήσουν δημόσιες υπηρεσίες (εφορίες, Δήμοι, κλπ), ενώ με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ. Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία έχουν και τα σωματεία όλων των ειδικοτήτων εργαζομένων στα ΜΜΕ (τεχνικοί, δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι).

Στις συγκοινωνίες ακινητοποιημένα θα είναι όλη την ημέρα τα μέσα σταθερής τροχιάς (Μετρό, Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και Τραμ) και τα τρόλεϊ. Τα λεωφορεία θα κινούνται μεταξύ 9:00 – 21:00 λόγω της στάσης εργασίας που προκήρυξε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

Η Πανελληνία Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.) και τα Σωματεία Εργαζομένων στον Σιδηρόδρομο, θα συμμετέχουν την Πέμπτη 10.06.2021 στην 24ωρη γενική απεργία που έχει εξαγγείλει η Γ.Σ.Ε.Ε.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΟΣΕ ενημέρωσε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ότι αδυνατεί να εξασφαλίσει ακόμη και τα ελάχιστα δρομολόγια που προβλέπονται σε περιπτώσεις απεργιών, με προσωπικό ασφαλείας, όπως προκύπτει από την ΣΣΕ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με τους εργαζομένους.

Ως εκ τούτου κανένα δρομολόγιο δεν θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 10.06.2021.

Επιπλέον επέρχονται οι ακόλουθες τροποποιήσεις στο πλέγμα δρομολογίων:

Τετάρτη 09.06.2021 (προηγούμενη ημέρα της απεργίας)

  • Τμήμα γραμμής: Αθηνών – Οινόης – Χαλκίδας – Αθηνών

Οι αμαξοστοιχίες αρ. 2534 και 2539 καταργούνται σε όλη τη διαδρομή τους.

  • Τμήμα γραμμής: Θεσσαλονίκης – Σερρών

Η αμαξοστοιχία αρ. 3632 καταργείται σε όλη τη διαδρομή της.

Παρασκευή 11.06.2021 (επόμενη ημέρα της απεργίας)

  • Τμήμα γραμμής Σερρών – Θεσσαλονίκης

Η αμαξοστοιχία αρ. 3631 καταργείται σε όλη τη διαδρομή της.

Oι επιβάτες κάτοχοι εισιτηρίων των καταργημένων αμαξοστοιχιών, δικαιούνται επιστροφή του αντιτίμου των εισιτηρίων, μετρητοίς είτε σε μορφή κουπονιού ταξιδιού. Στους κατόχους εισιτηρίων Web γίνεται επιστροφή αντιτίμου αυτόματα.