Σα. Απρ 27th, 2024

Οι Climate watchers του Σοφικού υποδέχονται Σχολείο από τη Ρουμανία 

Κοινοποίηση ειδήσεων

Με μεγάλη  χαρά και στα πλαίσια των δράσεων εξωστρέφειας του Σχολείου μας , υποδεχθήκαμε χθες Τρίτη 26 Μαρτίου στο Σοφικό , Σχολείο από τη Ρουμανία .

Στην  1η συνάντηση μας, οι μαθητές του Σχολείου μας παρουσίασαν σε διαδραστικό πίνακα διαφάνειες με την τοπική Ιστορία και τα αξιοθέατα της περιοχής μας , ενημέρωσαν  και αντάλλαξαν απόψεις  για τις δράσεις του Σχολείου μας στο Πρόγραμμα Erasmus Climate Watchers ,έμαθαν για την κουλτούρα και τον πολιτισμό της φιλοξενούμενης Χώρας και ολοκλήρωσαν την γνωριμία τους με  παραδοσιακούς χορούς   από τις δύο Χώρες.  

Το απόγευμα στις εγκαταστάσεις της αθλητικής κατασκήνωσης The RANCH , επισκέφθηκε την ομάδα από το Σχολείο της Ρουμανίας ο κ Φιλιππίδης από την ΜΚΟ ΟΖΟΝ και τους ενημέρωσε για τις προσπάθειες διατήρησης του φυσικού περιβάλλοντος  του Σαρωνικού και του Κορινθιακού. 

Αμέσως μετά η κ Πετρούλα Στέφα μαζί με τις κ Γκιόση Κική ,Μυρσίνη Λόκου Μπάνου και Σκλία Κατερίνα Δελαμαρίνη εκπροσωπώντας τον Σύλλογο Γυναικών Λέλα Ιατρίδη παρουσίασαν στους καλεσμένους μας τοπικές παραδοσιακές συνταγές  βασισμένες σε   τοπικά προϊόντα και στη Μεσογειακή  Διατροφή. 

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΗΣ