Πε. Μάι 2nd, 2024

Ονοματοδοσία αίθουσας του κεντρικού κτηρίου του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος σε αίθουσα “ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑ” (video-εικόνες)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Η ονοματοδοσία αίθουσας του κεντρικού κτηρίου του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος σε αίθουσα “ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑ” αποτελεί μια μόνιμη σφραγίδα της γενναιοδωρίας και της στήριξής του προς το Fondation Kaloy – Καλογεροπούλειο Ίδρυμα Τεχνών και Πολιτισμού.

Αυτή η πράξη είναι ένα ««εμβληματικό σύμβολο» που θα μεταφέρει το όνομά του και την προσφορά του σε όσους επισκέπτονται το Ίδρυμα εις τον αιώνα. Με αυτό τον τρόπο δημιουργεί μια κληρονομιά που θα είναι πηγή έμπνευσης για τις επόμενες γενιές χορηγών.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024 στο Καλογεροπούλειο Ίδρυμα, όπου έγινε η τελετή ονοματοδοσίας κεντρικής αίθουσας του Ιδρύματος, παρόντος του αξιότιμου κυρίου Παναγιώτη Παπανικόλα.

Στη συνέχεια ακολούθησε η υπέροχη συναυλία από μουσικά σύνολα του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος προς τιμή του κ. Παπανικόλα και αμέσως μετά μια μικρή δεξίωση.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αιδεσιμολογιώτατος κ. Μαυραγάνης Παναγιώτης εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Κορινθίας κ.κ. Διονυσίου, ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Σταυρέλης Νικόλαος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Λαμπρινός Παναγιώτης,η αντιδήμαρχος Βέλου Βόχας κα. Παπαλέκκα, συνεργάτες του κ. Π. Παπανικόλα από την Ολυμπία Οδός, φίλοι γονείς και μαθητές του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος.

ΒΙΟ
Ο Δρ. Παναγιώτης Παπανικόλας είναι διακεκριμένος επιστήμονας στον τομέα της Δομικής Μηχανικής και Γενικός Διευθυντής στην Ελλάδα για το τμήμα παραχωρήσεων του Ομίλου VINCI, ενώ διαχειρίζεται δύο μεγάλες εταιρείες έργων παραχώρησης, την ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. και τη ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.

Αφού έλαβε το πτυχίο του στον Πολιτικό Μηχανικό του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ελλάδα), έλαβε το μεταπτυχιακό του δίπλωμα και στη συνέχεια το διδακτορικό του στη Δομική Μηχανική από το Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα του Καναδά.

Μεταξύ ακαδημαϊκής καριέρας και κατασκευής μεγάλων έργων υποδομής, επέλεξε το δεύτερο, αφού την ίδια χρονιά που εξελέγη Αναπληρωτής Καθηγητής στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου της Αλμπέρτα του προτάθηκε η θέση του Διευθύνοντος Τεχνικού Διευθυντή Σχεδιασμού και Κατασκευή της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου στην Ελλάδα, ένα καινοτόμο έργο, στα τέλη της δεκαετίας του ’90.

Στις αρχές του 2014 ανέλαβε την ολοκλήρωση ενός από τα πιο δύσκολα έργα στην Ελλάδα, τόσο σε διοικητικό όσο και σε τεχνικό επίπεδο, δηλαδή την Ολυμπία Οδό.

Έχει απονεμηθεί με το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής από τη Γαλλική Δημοκρατία, με τον βαθμό του Ιππότη του Τάγματος του Εθνικού Τάγματος της Mérite.

Γεννήθηκε στο Κονγκό της Αφρικής και έχει δύο εθνικότητες: Έλληνας και Καναδός.