Πα. Απρ 19th, 2024

Ο Γ. Ψυχογιός φέρνει στη Βουλή το αίτημα των εργαζομένων του Δ. Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης για παράταση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ο Γιώργος Ψυχογιός, βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσε Αναφορά για τους Υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας, κοινοποιώντας τους το αίτημα των εργαζομένων στον Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης με το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ καθώς και την ομόφωνη Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που στηρίζει το αίτημα. Μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, ζητά από τους αρμόδιους Υπουργούς να παρατείνουν εκ νέου ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα που άρχισε να υλοποιείται επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και παρατάθηκε ήδη μία φορά στις αρχές του καλοκαιριού του 2019, μετά και από παρεμβάσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Να σημειωθεί εδώ ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα που απασχολεί πάνω από 30.000 άτομα πανελλαδικά σε Δήμους και Περιφέρειες και καλύπτει πολύ σημαντικές ανάγκες των υπηρεσιών, μετρώντας πάνω από 300 θέσεις για τον Νομό Κορινθίας.

Ακολουθεί το κείμενο της Αναφοράς όπως κατατέθηκε στη Βουλή:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων ΑΝΑΦΟΡΑ Για τους κ.κ.

  • Υπουργό Εσωτερικών
  • Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Θέμα: Αίτημα παράτασης του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας στους Δήμους
Ο Βουλευτής Κορινθίας, Γεώργιος Ψυχογιός, καταθέτει ως αναφορά το αίτημα των εργαζομένων στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας στον Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης για παράταση του προγράμματος και την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου προς υποστήριξη του αιτήματος αυτού. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, που μετρά πάνω από 30.000 εργαζομένους και το όποιο συνέβαλε στην πληρέστερη στελέχωση και καλύτερη λειτουργία υπηρεσιών των Δήμων και των Περιφερειών. Επισυνάπτεται η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και το αίτημα των εργαζομένων. Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Αθήνα, 30 Σεπτεμβρίου 2019

Ο αναφέρων Βουλευτής
Ψυχογιός Γεώργιος