Πε. Μάι 2nd, 2024

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης κέρδισε το στοίχημα του καλοκαιριού!

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ψήφο εμπιστοσύνης έδωσαν και φέτος οι επισκέπτες στο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, με τα μέχρι τώρα στοιχεία να αποτυπώνουν άνοδο των αφίξεων.

O Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, Βλάσης Τσιώτος και οι συνεργάτες του φαίνεται πως κέρδισαν το στοίχημα του φετινού καλοκαιριού. Ανέλαβαν δράση και με δεκάδες εκδηλώσεις έδωσαν ξανά ζωή σε όλα τα χωριά του Δήμου.

Από τις 6 έως τις 9 Ιουλίου, οι ημέρες στο Ξυλόκαστρο και την Ευρωστίνη γέμισαν τέχνη, τραγούδι, ποίηση, κινηματογράφο, εκπαίδευση και γόνιμες συζητήσεις, χάρη στο Φεστιβάλ Αριστοναύτες!

Το Φεστιβάλ Αριστοναύτες αποτελεί μία πρωτοβουλία του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, σε συνεργασία με το ΝΠΔΔ Ηλίας Κατσούλης και το ANIMASYROS Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων, το οποίο και υπογράφει την καλλιτεχνική επιμέλεια του φεστιβάλ. Πρόκειται για ένα πολυθεματικό φεστιβάλ που μετά την πολύ επιτυχημένη του έναρξη το περσινό καλοκαίρι, συνεχίζει να διεκδικεί τη θέση του δυναμικά στο πολιτιστικό τοπίο της χώρας μας, χάρη στις πρωτότυπες και καινοτόμες δράσεις του.

Φέτος, πραγματοποιήθηκαν συναυλίες με τη διεθνούς φήμης μεσόφωνο Ελένη Βουδουράκη, αλλά και με την αγαπημένη ερμηνεύτρια Ελένη Τσαλιγοπούλου, δύο προβολές ταινιών animation για όλη την οικογένεια, τρεις εικαστικές εκθέσεις, πέντε εκπαιδευτικά εργαστήρια για όλους, ανοιχτές συζητήσεις στο Aristonautes Lab και θεματική βραδιά ποίησης, συγκρότησαν το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αριστοναύτες 2023, που για ακόμη μία χρονιά κινήθηκε στους άξονες της αειφορίας, της τέχνης και της συνύπαρξης.

Η Γιορτή Μήλου επανήλθε στη Μάννα Κορινθίας!

Στις 2 Σεπτεμβρίου, επανήλθε στη Μάννα Κορινθίας η Γιορτή Μήλου! Ντόπιοι αλλά και επισκέπτες γλέντησαν με τη ψυχή τους, μοιράστηκαν ιστορίες και έδωσαν ραντεβού για του χρόνου!