Σα. Απρ 27th, 2024

Ο Δημήτρης Πτωχός στην Π.Ε. Κορινθίας: Αυτοψίες, συζητήσεις, κατευθύνσεις (video-φώτο)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ημέρα αφιερωμένη στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας ήταν η Παρασκευή 15 Μαρτίου για τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχό.

Από το Αστεροσκοπείο της τοπικής κοινότητας Κρυονερίου που ελέγχει τους δορυφόρους για λογαριασμό της NASA και στέλνει δεδομένα στον ευρωπαϊκό οργανισμό διαστήματος, έως την Αρχαία Δίολκο, ενός θαύματος της μηχανικής από την εποχή της Αρχαίας Ελλάδας, που αναδεικνύεται εκ νέου, και από την ανάγκη βελτίωσης κτιριακών σχολικών μονάδων, έως την επικίνδυνη διάβρωση του παραλιακού μετώπου του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, επισκέφτηκε σημαντικά σημεία της Π.Ε. Κορινθίας, προχώρησε σε συναντήσεις με φορείς και με νέες ιδέες και προοπτικές, έδωσε τις απαιτούμενες κατευθύνσεις. Η ημέρα ξεκίνησε στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, παρουσία και του Δημάρχου, Βλάση Τσιώτου, όπου η διάβρωση των ακτών έχει προκαλέσει πολλές καταστροφές.

Στόχος είναι να τεθεί σε εφαρμογή συνολική μελέτη που θα αποτελέσει και τον οδικό χάρτη για την «αναστήλωση» της παράλιας ζώνης της περιοχής του Δήμου.

Για το θέμα της διάβρωσης, στόχος είναι να τεθεί σε εφαρμογή, μία συνολική μελέτη που θα αποτελέσει και τον οδικό χάρτη για την ” αναστήλωση ” της παράλιας ζώνης της περιοχής.

Ο Δημήτρης Πτωχός, βρέθηκε και στο 3ο Νηπιαγωγείο – Δημοτικό Ξυλοκάστρου, όπου και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σχολική μονάδα.

Στο Ξυλόκαστρο, έκανε αυτοψία και στο έργο της διαμόρφωσης και της ανάπλασης της περιοχής, ανατολικά και δυτικά των εκβολών του ποταμού Σύθα, ενώ ενημερώθηκε και για τα άλλα έργα της περιοχής.

Ο περιφερειάρχης, ενημερώθηκε και για το μεγάλο έργο που έχει να κάνει με την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων, στο δρόμο Ξυλόκαστρο – Τρίκαλα – Χιονοδρομικό Κέντρο – Καρυές. Σε λίγους μήνες, θα είναι έτοιμη η μελέτη για την αναβάθμιση του δρόμου Ξυλόκαστρο – Τρίκαλα.

Στην Κορινθία βρέθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός

Στην Κόρινθο, ο Δημήτρης Πτωχός, πήγε στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο, που όταν θα ολοκληρωθεί θα διαθέτει ουκ ολίγες υποδομές.

Φυσικά, βρέθηκε και στο έργο που έχει να κάνει με το περιβαλλοντικό και πολιτιστικό πάρκο, στο χώρο της ανενεργής, μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής απ’ την Κόρινθο έως το Βέλο. Ένα έργο, ύψους 5 εκατ. ευρώ, όπου δίπλα στην καταργημένη γραμμή, θα γίνει δίκτυο πεζοδρόμων, ποδηλατοδρόμων και λοιπών δράσεων.

Ο περιφερειάρχης, έκανε αυτοψία και στο έργο της Αρχαίας Διόλκου, όπου τώρα, ξεκινά η συζήτηση για την βελτίωση των εγκαταστάσεων για τουριστικούς και όχι μόνο λόγους.

Επίσης, πήγε στο Ιστορικό – Λαογραφικό Μουσείου της Κορίνθου, όπου είναι κτιριακά έτοιμο, ωστόσο, αναζητείται ο τρόπος επίσπευσης των διαδικασιών για την αδειοδότησή του.

Ο περιφερειάρχης, πήγε και στις εγκαταστάσεις της Π.Ε Κορινθίας, όπου μίλησε με τους υπαλλήλους, ενώ είχε και σύσκεψη με τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες.