Τε. Μάι 8th, 2024

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας χαιρέτισε στο  Α΄ Συνέδριο Παυλείων Σπουδών “Παύλος και Κόρινθος”, που διοργάνωσε η Μητρόπολη Κορίνθου στην Αρχαία Κόρινθο

Κοινοποίηση ειδήσεων

Χαιρετισμό στο Α΄ Συνέδριο Παυλείων Σπουδών “Παύλος και Κόρινθος”, που διοργανώνει η Μητρόπολη Κορίνθου στο Συνεδριακό Κέντρο της, στην Αρχαία Κόρινθο, απηύθυνε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, το πρωί σήμερα Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου.

Ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, αναφέρθηκε στον ιδρυτή της Εκκλησίας της Κορίνθου απόστολο Παύλο, ο οποίος -όπως τόνισε- πρόβαλε την πόλη της Κορίνθου και της έδωσε ιδιαίτερη αίγλη σε ολόκληρο τον χριστιανικό κόσμο, ενώ επισήμανε παράλληλα την εκκλησιαστική, δογματική και κοινωνική προσφορά του αποκαλούμενου “αποστόλου των εθνών”, για να σημειώσει, μεταξύ άλλων, στη συνέχεια:

“Ανάλογα καλείται και η Εκκλησία σήμερα να πάρει θέση και να εκφράσει τις απόψεις της πάνω στα σύγχρονα ζητήματα και ερωτήματα που διεθνώς τίθενται. Ζητήματα ηθικά αναφορικά με την τεχνολογική και επιστημονική εξέλιξη, αλλά και θέματα σχετικά με την ελευθερία του σύγχρονου ανθρώπου και τις απειλές που αυτή δέχεται. Και βεβαίως, για την υπόθεση της πολιτιστικής ιδιαιτερότητας του κάθε λαού, ιδιαίτερα δε των μικρών πληθυσμιακά λαών που απειλούνται σήμερα από μία ισοπέδωση αξιών, ιδανικών, και πολιτισμού” δήλωσε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας.

Το διήμερο Α΄ Συνέδριο Παυλείων Σπουδών “Παύλος και Κόρινθος” διοργανώνεται από την Μητρόπολη Κορίνθου και το Τμήμα Θεολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στην