Τρ. Απρ 23rd, 2024

Ο Ρώσος πρόεδρος είναι κρυμένος σε καταφύγιo στα Ουράλια Όρη – πίστευε ότι η Ουκρανία θα ήταν ένας εύκολος στόχος – 4.300 χιλιάδες Ρώσοι στρατιώτες νεκροί

Κοινοποίηση ειδήσεων

Το Κίεβο δεν καταθέτει τα όπλα.

Το τέταρτο 24ωρο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, δηλαδή η σημερινή μέρα, φαίνεται να είναι η χειρότερη για τους Ρώσους, αφού είχαν τις μεγαλύτερες απώλειες.

Ο Ρώσος πρόεδρος πίστευε ότι η Ουκρανία θα ήταν ένας εύκολος στόχος που θα έπεφτε με έναν πόλεμο-αστραπή και ότι ο Ζελίνσκι θα είχε εγκαταλείψει κακήν κακώς τη χώρα.

«Έξαλλος είναι ο Πούτιν, καθώς ο πόλεμος – αστραπή κατά της Ουκρανίας που σχεδίαζε, δεν εξελίσσεται ούτε εύκολα ούτε γρήγορα». Την πληροφορία αυτή έδωσε Eυρωπαίος αξιωματούχος στον δημοσιογράφο Ντομ Καλίτσιο του αμερικανικού δικτύου Fox news.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες «βγάζει καπνούς» ο Ρώσος πρόεδρος στο καταφύγιo του στα Ουράλια Όρη καθώς η πολεμική επιχείρηση κατά μιας πολύ μικρότερης χώρας δεν εξελίσσεται με την ταχύτητα και την ευκολία που περίμενε.

Την πληροφορία που έδωσε ο ευρωπαίος αξιωματούχος επίσης μετέδωσε μέσω twitter και ο πρώην αρχηγός ασφάλειας της Εσθονίας Ρίχο Τέρας. Σύμφωνα, επίσης, με τον Τέρας ο Βλαντιμίρ Πούτιν βρίσκεται σε καταφύγιο στα Ουράλια Όρη μαζί με oλιγάρχες για να μην… το σκάσει κανένας τους. «Ο Πούτιν πίστευε ότι ο πόλεμος με την Ουκρανία θα κρατούσε 1-4 μέρες. Αντίθετα ουκρανοί στρατιώτες και πολίτες αμύνονται δυναμικά στην επίθεση με όπλα αλλά και με κοκτέιλ μολότοφ».

FMlXL2cWQAUkqkG
FMlPO5jX0AMxN0r
FMlN8mAacAMxAIV
FMlQBoyXoAI2jg5
FMlKTHAagAAs2kq

Σύμφωνα με τον Ρίχο Τέρας είναι τέτοια η έπαρση του Πούτιν για νίκη-αστραπή που εισέβαλε στην Ουκρανία χωρίς σχέδιο τακτικής και χωρίς να έχει εξασφαλίσει τον ανεφοδιασμό των στρατευμάτων. Αποτέλεσμα ήταν οι Ρώσοι στρατιώτες να επιδίδονται σε πλιάτσικο στα ουκρανικά σπίτια και μαγαζιά αλλά και τα άρματα να μένουν χωρίς καύσιμα.

A Ukrainian driver comes across two Russian tanks that have run out of fuel in Ukraine. He stops and jokingly offers the Russians a tow back to Russia.

The soldiers asked how Russia was doing in the war, the Ukrainian driver tells them Russia is losing and they should go home. pic.twitter.com/kWUJ3bQ2PW— Ukraine News 24/7 (@Ukrainewarnews3) February 26, 2022

Ο Ρίχο Τέρας πιστεύει, όπως και η βρετανική ΜΙ6 ότι «αν οι Ουκρανοί καταφέρουν να κρατήσουν 10 ημέρες οι Ρώσοι θα εξαναγκαστούν να διαπραγματευτούν καθώς δεν θα έχουν ούτε τα χρήματα, ούτε τα όπλα, ούτε τους πόρους για να εμπλακούν σε έναν μακροχρόνιο πόλεμο».

Riho_Terras

Σε σταυροδρόμι φαίνεται πως οδεύει η αναμέτρηση στην Ουκρανία, μετά την εισβολή της Ρωσίας την περασμένη Πέμπτη. Όπως φαίνεται οι προβλέψεις για εύκολη επικράτηση των Ρώσων σε μόλις δύο μέρες έχουν πέσει έξω και πλέον οι Ρωσία έχει αρχίσει να «αιμορραγεί».

Η Ουκρανία αποκρούει τις επιθέσεις που πραγματοποιεί κατά κύματα ο ρωσικός στρατός από την 24η Φεβρουαρίου και ταυτόχρονα καταφέρνει πολύ σημαντικά πλήγματα στην «αρκούδα».

Ενώ μαίνονται οι μάχες ιδίως στα βόρεια και νότιο-ανατολικά της χώρας μεταξύ ρωσικών και ουκρανικών στρατιωτικών δυνάμεων και αναμένεται συνάντηση ρωσικών και ουκρανικών αντιπροσωπειών στην Λευκορωσία -μετά τη σχετική επιβεβαίωση από πλευράς του Β. Ζελένσκι- ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν θέτει σε επιφυλακή τις πυρηνικές δυνάμεις της χώρας.

Όλα αυτά τη στιγμή που οι «χωρίς όρους» διαπραγματεύσεις της Ουκρανίας με τη Ρωσία, σύμφωνα με το CNN, το οποίο επικαλείται τον ουκρανό αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, θα ξεκινήσουν αύριο, Δευτέρα.

Οι διαπραγματεύσεις θα μπορούσαν ενδεχομένως να προσφέρουν κάποιο περιθώριο προσπάθειας αποκλιμάκωσης της κρίσης μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία από διάφορες κατευθύνσεις, σημειώνει από την πλευρά του το Reuters.

Οι συνομιλίες θα γίνουν σε χώρο κοντά στα σύνορα της Λευκορωσίας με την Ουκρανία. «Συμφωνήσαμε ότι η ουκρανική αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με τη ρωσική χωρίς προϋποθέσεις στα ουκρανο-λευκορωσικά σύνορα, κοντά στον ποταμό Πρίπιατ», ανέφερε σε δήλωσή του ο Ζελένσκι.

Η συνάντηση είναι αποτέλεσμα επικοινωνίας μεταξύ του Ζελένσκι και του Λευκορώσου προέδρου, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

«Μαύρη» Κυριακή για τη Ρωσία

Μάλιστα, το τέταρτο 24ωρο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, δηλαδή η σημερινή μέρα, φαίνεται να είναι η χειρότερη για τους Ρώσους, αφού είχαν τις μεγαλύτερες απώλειες.

Οι Ουκρανοί κάνουν λόγο για 4.300 νεκρούς Ρώσους στρατιώτες, κάτι που η Μόσχα δεν επιβεβαιώνει σε κανένα σημείο. Μάλιστα πολλοί από τους νεκρούς αποτελούν μέλη της Spetsnaz, της επίλεκτης ομάδας κομάντο της Ρωσίας.

Μάλιστα, το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας, έδωσε στην δημοσιότητα πίνακα με τις ρωσικές απώλειες.

Ουκρανός υπουργός Άμυνας: 85 ώρες άμυνας – Το Κίεβο δεν καταθέτει τα όπλα.

Ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Ολεξέι Ρεζνίκοφ ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter μία φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται ο ίδιος και ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι να χαμογελούν.

Μάλιστα συνοδεύει την ανάρτηση με το ακόλουθο σχόλιο: « 85 ώρες άμυνας. Απαράδεκτη η παραβίαση των συνόρων της Ουκρανίας. Το Κίεβο δεν θα καταθέσει τα όπλα. Οι καιροί είναι δύσκολοι, αλλά θα περάσουν».