Τε. Ιούν 26th, 2024

Πάνω από 100 φυτά κάνναβης κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας (εικόνες)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη ένα άτομο

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών

Υπολογίζεται πως από την εγκληματική του δράση τα προσδοκώμενα κέρδη που θα αποκόμιζε θα έφταναν τις -150.000- ευρώ  

Οι εμπεριστατωμένες έρευνες, οδήγησαν τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, στη σύλληψη ενός 54χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών.

Ειδικότερα, ύστερα από ενδελεχή αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι τουλάχιστον από το Φεβρουάριο του 2024, ο συλληφθείς δραστηριοποιούταν στην καλλιέργεια φυτών κάνναβης, με σκοπό την παραγωγή σημαντικής ποσότητας κι ακολούθως την περαιτέρω διακίνησή της.

Χθες (17.6.2024) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Πύλου-Νέστορος, από τους ανωτέρω αστυνομικούς πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση όπου διαπιστώθηκε ο 54χρονος να έχει διαμορφώσει και εκχερσώσει κατάλληλα αγρόκτημά του και ανάμεσα σε ελαιόδεντρα και φυσική βλάστηση να καλλιεργεί -103- φυτά κάνναβης, ύψους έως -160- εκατοστά, περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.  

Επιπλέον, στο χώρο της φυτείας καθώς και σε αποθηκευτικό χώρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -9- γραμμαρίων,
  • αρδευτικός εξοπλισμός,
  • γεωργικό εργαλείο και
  • ανενεργός θάλαμος εσωτερικής καλλιέργειας φυτών κάνναβης. 

Τέλος, στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε κινητό τηλέφωνο, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων, ενώ υπολογίζεται πως από την εγκληματική του δράση τα προσδοκώμενα κέρδη που θα αποκόμιζε θα έφταναν τα -150.000- ευρώ.  

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας.