Πα. Μάι 3rd, 2024

Πάνω από 200 χιλιόμετρα μεταφέρθηκε ο καπνός από την πυρκαγιά (εικόνες)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Μέχρι την θαλάσσια περιοχή των Κυθήρων έφτασαν οι καπνοί από το πύρινο μέτωπο που καίει ανεξέλεκτο στην περιοχή του Κουβαρά.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας στην περιοχή του Κουβαρά συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτα. Οι άνεμοι στην περιοχή πνέουν έως και 8 μποφόρ ενώ οι καπνοί από την πυρκαγιά έχουν μεταφερθεί πάνω από 200 χιλιόμετρα, φτάνοντας μέχρι τα Κύθηρα.

Εικόνες από το Φαρακλό Λακωνίας

Η μονάδα METEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών έλαβε οπτική δορυφορική εικόνα, από τον Ευρωπαϊκό δορυφόρο METEOSAT-11, που δείχνει τον καπνό από τη δασική πυρκαγιά στο Νέο Κουβαρά Ανατολικής Αττικής να έχει μεταφερθεί από τους ισχυρούς ΒΑ ανέμους τουλάχιστον 220 km νότια, πάνω από το τη θάλασσα των Κυθήρων, το απόγευμα (16:45) της Δευτέρας 17.07.2023.

Σπίτια τυλίχθηκαν στις φλόγες σε Κουβαρά και Λαγονήσι, αυτοκίνητα καταστράφηκαν, την ώρα που στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι έως 8 μποφόρ τοπικά, δυσχαιρένοντας το έργο των πυροβεστών και τις ρίψεις από εναέρια μέσα.Την ίδια στιγμή μαίνονται οι πυρκαγιές σε Λουτράκι, τον Λάππα Αχαΐας και το Καπαρέλι στην Βοιωτία.