Πα. Μάι 3rd, 2024

Πάνω από 200.000 ευρώ η λεία των βομβιστών του ΑΤΜ στο Πεταλίδι Μεσσήνης

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σε περισσότερα από 200.000 ευρώ υπολογίζεται το περιεχόμενο των κασετίνων που άρπαξαν οι τρεις κουκουλοφόροι οι οποίοι ανατίναξαν το ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας στο χωριό Πεταλίδι του δήμου Μεσσήνης, στις 3:40 τα ξημερώματα της Τετάρτης. Οι αστυνομικοί κάνουν φύλλο και φτερό ό,τι απέμεινε από το αυτοκίνητό τους που βρέθηκε καμένο.

Το όχημα, που πιθανότατα ήταν κλεμμένο, βρέθηκε σε ένα δύσβατο σημείο στην περιοχή Μπουμπούκας, όπου οι δράστες του είχαν βάλει φωτιά για να εξαφανίσουν τα αποτυπώματα και το γενετικό υλικό τους. Ωστόσο, οι ειδικοί των εργαστηρίων το εξετάζουν εξονυχιστικά, πιστεύοντας ότι θα βρουν ίχνη που θα οδηγήσουν στην ταυτοποίησή τους. Παράλληλα, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας προσπαθούν να εξακριβώσουν από πού είχε κλαπεί και πότε, ωστόσο δυσκολεύει την έρευνα το γεγονός ότι δεν έφερε πινακίδες κυκλοφορίας, ενώ και ο αριθμός σειράς έχει λιώσει από τις φλόγες.

Messini-ekrixi-ATM

Την ίδια ώρα, εξετάζεται το οπτικό υλικό από κάμερες ασφάλειες καταστημάτων της κεντρικής πλατείας του χωριού, όπου βρίσκεται το αρτοποιείο στην πρόσοψη του οποίου είναι τοποθετημένο το ΑΤΜ. Οι κακοποιοί, που φορούσαν κουκούλες και λευκές στολές όμοιες με αυτές των Εγκληματολογικών Ερευνών, αιφνιδίασαν τους εργαζόμενους του αρτοποιείου και τους ζήτησαν με την απειλή βίας να βγουν και να μείνουν στην πλατεία, με την υπόσχεση ότι δεν θα τους πειράξουν.

Στη συνέχεια, οι δράστες ανατίναξαν το ΑΤΜ με την έκρηξη να το καταστρέφει εντελώς και να προκαλεί εκτεταμένες ζημιές στο αρτοποιείο και στην τζαμαρία ενός φροντιστηρίου που βρίσκεται δίπλα. Έπειτα, άρπαξαν τις κασετίνες με τα χρήματα και εξαφανίστηκαν με το όχημά τους. Στον χώρο δεν βρέθηκαν χαρτονομίσματα, που σημαίνει ότι οι κασετίνες δεν καταστράφηκαν από την έκρηξη, ωστόσο είναι εφοδιασμένες με ειδικό σύστημα χρωματισμού που θα ενεργοποιηθεί σε περίπτωση παραβίασής τους.