Τρ. Μαρ 19th, 2024

Πάτρα: Δημοτικό σχολείο κάνει μάθημα με λεκάνες γιατί στάζουν τα ταβάνια

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ένα δημοτικό σχολείο στην Πάτρα κάνει μάθημα με… λεκάνες μέσα στις τάξεις, προκειμένου να μαζεύεται το νερό της βροχής που στάζει από τα ταβάνια του ενώ έχουν γίνει καταγγελίες ότι μερικές αίθουσες πλημμυρίζουν, επειδή το νερό τρέχει ασταμάτητα τις μέρες που βρέχει.

Πρόκειται για το 20ο Δημοτικό Σχολείο Αρόης στην Πάτρα και οι φωτογραφίες βγήκαν στη δημοσιότητα από το pelop.gr, καθώς την περασμένη Πέμπτη η κακοκαιρία έπληξε όλη την Ελλάδα και στις τάξεις έσταζε νερό. Μάλιστα, αναφέρουν ότι οι αίθουσες της πρώτης, της δευτέρας και της τρίτης τάξης πλημμυρίζουν κάθε φορά που βρέχει.

Σύμφωνα με το pelop.gr, οι δάσκαλοι έχουν κάνει επανειλημμένα αιτήματα για να γίνουν εργασίες συντήρησης και επισκευές, ωστόσο δεν φαίνεται να τα έχει λάβει υπ’ όψιν του κανείς. Γι’ αυτό και τις μέρες που βρέχει βγάζουν λεκάνες για να μαζεύεται το νερό ενώ μεταφέρουν και τα θρανία για να μην βρέχονται οι μαθητές.

Το ζήτημα είναι, όμως, ότι το νερό στάζει δίπλα ακριβώς από φωτιστικά και καλώδια που βρίσκονται διάσπαρτα στις οροφές κάθε αίθουσας, που σημαίνει ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ηλεκτροπληξίας.

Οι γονείς δηλώνουν αγανακτισμένοι για την εγκατάλειψη του σχολικού κτηρίου και κάποιοι από αυτούς ετοιμάζονται για ομαδική καταγγελία στην εισαγγελία Πατρών, όπως αναφέρει το pelop.gr.