Σα. Απρ 20th, 2024

Πάτρα – Θάνατος τριών παιδιών: Στη ΓΑΔΑ η αδελφή της 33χρονης – «Ιδιαίτερης βαρύτητας» η κατάθεση

Κοινοποίηση ειδήσεων

Στις 12 το μεσημέρι μεταβαίνει εκτάκτως στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών στη ΓΑΔΑ η αδελφή της προφυλακισμένης 33χρονης, που κατηγορείται για τη δολοφονία με κεταμίνη της 9χρονης κόρης της, στην Πάτρα.

Η κατάθεσή της κρίνεται ιδιαίτερης βαρύτητας διότι ήταν παρούσα στο σπίτι της οικογένειας τόσο το βράδυ, όσο και το πρωινό μετά το θάνατο του 6μηνου βρέφους.

Χθες το πρωί αστυνομικοί μετέβησαν στην Πάτρα και έλαβαν κατάθεση από τη μητέρα της 33χρονης και τον πατέρα της, ενώ σήμερα έχουν κληθεί να καταθέσουν στις αρμόδιες αρχές της Πάτρας η μητέρα του συζύγου της 33χρονης, όπως και ο πατριός της.

Η μητέρα της 33χρονης κατέθεσε ότι δεν πιστεύει ότι η κόρη της μπορεί να δολοφόνησε τα παιδιά και πως τόσο εκείνη όσο και η αδερφή της η ποία καταθέτει σήμερα, τής είχαν μιλήσει για επεισόδια βίας από τον σύζυγο.

Το ιατροδικαστικό πόρισμα που επιβεβαίωσε τις ζοφερές προβλέψεις για ασφυκτικό θάνατο των δύο μικρότερων παιδιών παραδόθηκε χθες στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών που συνεχίζει με πυρετώδεις ρυθμούς την έρευνα, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο κύκλος των καταθέσεων.

«Ο συνδυαστικός αποκλεισμός παθολογικών αιτιών θανάτου οδηγεί στο βίαιο μηχανισμό θανάτου. Με δεδομένο τον αποκλεισμό επίδρασης μηχανικού, ηλεκτρικού ή άλλου παράγοντα, καθώς και δηλητηρίασης, η διαγνωστική προσέγγιση κατευθύνεται στον στερητικό (ασφυκτικό) μηχανισμό θανάτου», αναφέρει μεταξύ άλλων το πόρισμα που τονίζει ως κομβικά ευρήματα

  • Εκδορές κατά το ριζορίνιο και εντύπωμα στη δεξιά παρειά.
  • Κακώσεις, εν ζωή γενόμενες , στοματικού βλεννογόνου / άνω χείλους στόματος, σε συνδυασμό με το ανευρεθέν πανάκι που έφερε ικανή ποσότητα αίματος.

Σημειώνεται ότι έχουν ήδη δοθεί καταθέσεις από γιατρούς, νοσηλευτές και άτομα από τον κύκλο της οικογένειας, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται η 33χρονη μητέρα των τριών παιδιών να δώσει ανωμοτί εξηγήσεις ως ύποπτη.

Το κλείσιμο της δικογραφίας και η διαβίβασή της θα γίνει εντός της τρέχουσας εβδομάδας.
Στη συνέχεια, το λόγο έχει ο Εισαγγελέας, που θα αποφασίσει εάν θα ασκηθούν διώξεις για ανθρωποκτονία ή κάποιο άλλο αδίκημα και σε βάρος ποιων προσώπων.

Μετά την άσκηση των διώξεων –εάν φυσικά ασκηθούν- που είναι το πιθανότερο, θα έχουμε κλήσεις σε απολογία.

Ρεπόρταζ Κ. Παπαδόπουλος, Αθ. Σταμοπούλου

www.ertnews.gr