Πα. Μάι 17th, 2024

Πάτρα: Προκαταρκτική εξέταση για τα ναρκωτικά στα σχολεία

Κοινοποίηση ειδήσεων

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Εισαγγελία της Πάτρας για την υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών μέσα σε σχολικό συγκρότημα της Πάτρας. Η Εισαγγελέας με έγγραφη παραγγελία της ζητά από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών να διερευνήσει σε βάθος την υπόθεση και κυρίως να διαπιστώσει εάν προκύπτουν ευθύνες σε συγκεκριμένα πρόσωπα, όπως οι διευθυντές των τριών συστεγαζόμενων σχολικών μονάδων αλλά και του σχολικού φύλακα. Σύμφωνα με την αστυνομία, η ομάδα δρούσε στο σχολείο εδώ και ένα χρόνο.

Τους τελευταίους μήνες οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν τη δράση της και σε αυτό το διάστημα καταγράφηκαν 65 υποθέσεις αγοραπωλησίας ναρκωτικών. Μέσα στο σχολείο, βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο ζυγαριά ακριβείας, ποσότητες χασίς, κοκαΐνης και MDMA αξίας 6.500 ευρώ, αλλά και χρηματικό ποσό άνω των 4.000 ευρώ. Ο νέος κύκλος των προανακριτικών ερευνών θα στοχεύσει στην εκπαιδευτική κοινότητα, οι οποίοι θα κληθούν να δώσουν καταθέσεις και θα διερευνηθεί εάν οι αρμόδιοι είχαν πράξει όλα όσα προβλέπονται για την «θωράκιση» του συγκροτήματος.

Για την υπόθεση προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή τέσσερις από τους 19 συλληφθέντες οι οποίοι θεωρούνται ηγετικά μέλη της οργάνωσης που διακινούσαν τα ναρκωτικά στο σχολικό συγκρότημα.

Οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους .