Σα. Απρ 27th, 2024

Πάτρα: Συλλήψεις μετά από πληροφορίες- Κατάσχεση βυτιοφόρων με 500 τόνους διαλύτη νοθείας θα μοίραζαν σε πρατήρια στην επικράτεια

Κοινοποίηση ειδήσεων

Τελωνειακοί ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων δέσμευσαν στο λιμάνι της Πάτρας βυτιοφόρα που μετέφεραν 500.000 λίτρα διαλυτών για νόθευση βενζίνης

Το δρομολόγιο με την παράνομη εισαγωγή 15 βυτίων τα οποία μετέφεραν 500.000 λίτρα διαλυτών για νόθευση βενζίνης μέσω της θαλάσσιας οδού απο Τεργέστη στην Πάτρας και οδικώς μεταφορά σε δεξαμενές της Πάτρας και του Σχηματαρίου Αττικής, ολοκληρώθηκε με συλλήψεις (05/03) και κατασχέσεις. Βενζινάς και παράγοντας του ποδοσφαίρου, φέρεται να είχε τη διαχείριση της επιχείρησης και κανονιζε να διανεμηθούν, στις παράνομες εγκαταστάσεις και σε 83 συνεργαζόμενα πρατήρια καυσίμων σε όλη την επικράτεια .

Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ, σε συνεργασία με την Οικονομική Αστυνομία, προέβησαν σε έλεγχο και δέσμευση των βυτιοφόρων, στο λιμάνι της Πάτρας. Όπως αποκαλύφθηκε με δομή εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της εισήγαγαν και παρήγαγαν χημικά προϊόντα για τη νόθευση καυσίμων και διακινούσαν νοθευμένα καύσιμα, καθώς εισήγαγαν παράνομα αιθυλική αλκοόλη για τη νόθευση ποτών απο τη Βουλγαρία. Συνολικά συνελήφθησαν 20 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται επίσης δέκα άτομα.

Μεταξύ των συλληφθέντων και το αρχηγικό στέλεχος, 62χρονος ο οποίος είχε σπουδες στην ιατρική Βουλγαρίας και έγινε διάκος σε ορθόδοξο μοναστήρι στην χώρα, για 12 χρόνια ιερέας ιερουργούσε στο Λονδίνο, όπως ανέφερε στους Αστυνομικούς της Οικονομικής Αστυνομίας. Και 65χρονος επωνομαζομενος «Μάγος» από τη Γάζα σε ρόλο mixer- πραγμστοποιωντας τις προσμίξεων στους χημικούς διαλύτες.

Στη δικογραφία περιλαμβάνεται μια 27χρονη εργαζόμενη σε βενζινάδικο  με νοθευμένα καύσιμα στα Πατήσια, καθώς της “αρέσει η τηλεόραση, η δημοσιότητα”. 

Κατα τον έλεγχο απο παραστατικά και αυτοψία εντοπίστηκαν έξι πρατήρια υγρών καυσίμων με νοθευμένα και λαθραία καύσιμα. Οι ποσότητες των παράνομων χημικών διαλυτών που διακινήθηκαν ανέρχονται σε 261 τόνους.

Σε πρατήριο της εταιρείας, συμφερόντων Σκαφτούρου, στην οδό Μεγαρίδος στον Ασπρόπυργο, είχε σημειωθεί εμπρηστική επίθεση με βόμβες μολότοφ, με τους δράστες να έχουν πυρπολησει νταλίκες.Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε έξι πρατήρια υγρών καυσίμων, σε χώρο στάθμευσης φορτηγών οχημάτων, σε επτά οικίες, δυο αποθήκες, εταιρεία παραγωγής απολυμαντικών και χονδρικού εμπορίου χημικών προϊόντων βιομηχανικής χρήσης, σε εταιρία χονδρικού εμπορίου ποτών και δυο ποτοποιίες.

Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον Πειραιά ενώ η έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ συνεχίζεται .

www.nantiareport.gr