Σα. Ιούν 29th, 2024

Πέθανε ο Σάββας Αϊδινίδης – Πένθος στην οικογένεια του ΣΚΑΪ

Κοινοποίηση ειδήσεων

Πέθανε ξαφνικά το απόγευμα του Σαββάτου ο κάμεραμαν Σάββας Αϊδινίδης, σε ηλικία μόλις 49 χρονών.

Ο Σάββας Αϊδινίδης είχε καλύψει, μεταξύ άλλων, τον πόλεμο στη Γάζα και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο εικονολήπτης που συνεργαζόταν με τον Σκάι, έχασε τη ζωή του την ώρα που βιντεοσκοπούσε τον τελικό κυπέλλου ποδοσφαίρου για το πρωτάθλημα Τύπου.

Σύμφωνα με τον Σκάι, «ο Σάββας χθες, μετά τη δουλειά του, πήγε να παρακολουθήσει τον τελικό του κυπέλλου Τύπου, όπου αγωνίζονταν φίλοι και συνάδελφοι του, και μάλιστα κατέγραφε με την κάμερα του τον αγώνα. Ξαφνικά ένιωσε αδιαθεσία στο γήπεδο και δυστυχώς τον πρόδωσε η καρδιά του».

Παθιασμένος με τη δουλειά, ευγενής, φιλότιμος και πάντα χαμογελαστός, ο Σάββας Αϊδινίδης τα τελευταία χρόνια εκτός από το καθημερινό ρεπορτάζ είχε καλύψει με αποστολές τους πολέμους στην Ουκρανία και τη Γάζα.

«Όλοι οι δημοσιογράφοι και τεχνικοί του ΣΚΑΪ που συνεργαστήκαμε μαζί του εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τα δυο του παιδιά» αναφέρεται στην ανακοίνωση του σταθμού.

O ανταποκριτή του Aλβανικού καναλιού Top Channel, δημοσιογράφος Αρτούρ Μπίμπε έγραψε για τον φίλο του Σάββα Αϊδινίδη.

Σε ήξερα εν μέσω του πολέμου της Ουκρανίας. Εκεί που η μοίρα μας έφερε να μοιραστούμε τις δυσκολίες της δουλειάς αλλά και να έχουμε την τύχη να γνωρίσουμε το μεγαλείο του χαρακτήρα σου.

Δουλέψαμε μαζί, πήραμε ρίσκα μαζί, αλλά ήσουν εκεί, η καρδιά και το κουράγιο της ομάδας.

Αχ πιο πολύ Σάβα, θυμάμαι πώς μας μάζεψες στο δωμάτιό σου αφού τελείωσες το live με τα κανάλια μας και συζητούσαμε ανοίγοντας τις καρδιές μας, λέγοντας τις δυσκολίες της ζωής μας.

Και οι δύο μεγαλώσαμε σε δικτατορική χώρα, εσύ στη Ρωσία και εγώ στην Αλβανία.

Θυμάμαι την ημέρα στο Hostomel σε περιοχή που ήταν στοχοποιημένη και αφαιρέσατε την αντι-σφαίρα σας και μου την δώσατε χωρίς καμία ενέργεια. Πάρτο Arture (έτσι και με σφαγή), πάρτο γιατί εσύ Μίλτο και Μαρίνο είστε μπροστά ανάμεσα στις σφαίρες, τραβάω από μακριά.

Θυμάμαι τις στιγμές που δίναμε κουράγιο ο ένας στον άλλον και λέγαμε ότι θα ζήσουμε πολύ, θα μεγαλώσουμε τα παιδιά μας και τη φρίκη των πολέμων που είχαμε πριν λέγατε στους νέους να μην τολμούν να σηκώσουν τα όπλα ο ένας εναντίον του άλλου.

Εεεε όταν τραγουδούσαμε με νοσταλγία χαμηλόφωνη στη μέση του Κιέβου και προσέχαμε μην παρεξηγηθούμε.

Βρεθήκαμε και εμείς μαζί στο Ισραήλ όπου για άλλη μια φορά ενθαρρύναμε ο ένας τον άλλον. Πάρε ρίσκα για να έχεις την καλύτερη θέα.

Εεεεεεε πιο Σάβα εεεεε.

Μεγάλωσες ορφανός και η μοίρα έφερε τα παιδιά σου να μεγαλώσουν ορφανά. Έφυγες πολύ νωρίς αδερφέ, μας πλήγωσες τις καρδιές. Καλό ταξίδι καλέ μου φίλε