Πα. Μάι 3rd, 2024

Παναγιώτης Νίκας: O πρωτογενής τομέας χρειάζεται στήριξη και πάνω απ’ όλα κεντρικό σχεδιασμό από την πολιτεία (video-φώτο)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας παρέστη και χαιρέτισε  στην τελετή έναρξης των φετινών Μεγάλων Ημερών της Νεμέας, η οποία έλαβε χώρα στο Δημαρχείο της Νεμέας, το βράδυ σήμερα Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου.

Ο Π. Νίκας τόνισε, μεταξύ άλλων, τις αναπτυξιακές δυνατότητες που μπορεί να δώσει ο πρωτογενής τομέας στην Περιφέρεια, μέσα από την παραγωγή επώνυμων και ποιοτικών προϊόντων, όπως το Αγιωργίτικο, το κρασί ΠΟΠ που παράγεται στην περιοχή της Νεμέας.

Παράλληλα, όμως, σημείωσε ότι ο πρωτογενής τομέας χρειάζεται στήριξη και πάνω απ’ όλα κεντρικό σχεδιασμό από την πολιτεία.

Στην διάρκεια του τριήμερου “Μεγάλες Ημέρες της Νεμέας 2023” -που διοργανώνουν ο Σύνδεσμος Οινοποιών ΠΟΠ Νεμέας και ο Δήμος Νεμέας, με την στήριξη και της Περιφέρειας Πελοποννήσου- ολοκληρώνεται μεθαύριο Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου- έχουν προγραμματιστεί πολιτιστικές και οινικές εκδηλώσεις, ενώ τα οινοποιεία της περιοχής ανοίγουν τις πύλες τους για να υποδεχθούν τους οινόφιλους.

Μεταξύ άλλων, θα λάβουν χώρα συναυλίες, παράλληλες εκδηλώσεις, καθώς και γευστικές δοκιμές κρασιών στα οινοποιεία που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις.