Τρ. Ιούλ 2nd, 2024

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024: Ανάμεσα στους πρώτους o Θεοφάνης Μαρδίκης από τον Σολομό Κορινθίας

Κοινοποίηση ειδήσεων

Η υψηλή βαθμολογία του στις Πανελλαδικές εξετάσεις τον κατατάσσει σε έναν από τους πρώτους επιτυχόντες στο Νομό Κορινθίας. Μιλάμε για τον Θεοφάνη Μαρδίκη από τον Σολομό Κορινθίας Απόφοιτος του 1ου Λυκείου Κορίνθου.

Ερ.: Θεοφάνη, τα πρώτα σου συναισθήματα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Απ.: Ένιωσα σίγουρα χαρά και ανακούφιση μετά την αγωνία που είχαμε τις δύο τελευταίες εβδομάδες, εγώ και η οικογένειά μου.

Ερ.: Πώς κατάφερες να επιτύχεις αυτό το αποτέλεσμα;

Απ.: Ήταν μια μεγάλη πορεία που σίγουρα δεν ξεκίνησε τη φετινή χρονιά. Ήταν αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς των τελευταίων ετών.

Ερ.: Να τονίσουμε το γεγονός, που σίγουρα δεν πρέπει να μείνει ασχολίαστο, στη Φυσική που ήταν το μάθημα όπου ένα μεγάλο ποσοστό έγραψε κάτω από τη βάση, εσύ κατάφερες να γράψεις το απόλυτο 20.

Απ.: Σίγουρα σημαντικό ρόλο έπαιξε το μεθοδικό διάβασμα αλλά και ο παράγοντας τύχη. Την ώρα της εξέτασης, ειδικά μπροστά σε ένα εκτενές γραπτό, είναι εύκολο για εμάς τους μαθητές να αγχωθούμε και να μπλοκάρουμε. Χρειάζεται ψυχραιμία και ηρεμία.

Ερ.: Η Ιατρική Σχολή ήταν ανέκαθεν ο κυρίαρχος στόχος σου ή προέκυψε στην πορεία;

Απ.: Όχι δεν ήταν πάντα ο κυρίαρχος στόχος μου. Στο Γυμνάσιο με ενδιέφερε το Φυσικό και το Μαθηματικό. Στην Α’ Λυκείου η επαφή μου με την Βιολογία και την Ανατομία του ανθρώπου έπαιξε καθοριστικό ρόλο, με αποτέλεσμα να αφοσιωθώ σε αυτό το στόχο.

Ερ.: Η οικογένειά σου και οι καθηγητές, συνέβαλαν ουσιαστικά στην αναμφίβολα μεγάλη επιτυχία;

Απ.: Ναι φυσικά η οικογένειά μου ήταν το στήριγμά μου, πολλές φορές μπορώ να πω ότι με ανέχτηκαν κιόλας. Σχετικά με τους καθηγητές μου οι γνώσεις που μου παρείχαν συνέβαλαν ουσιαστικά στο αποτέλεσμα. Εξίσου σημαντική ήταν και η ψυχολογική στήριξη, καθώς η διαδικασία αυτή είναι ιδιαίτερα ψυχοφθόρος για τους μαθητές.

Θεοφάνη σου ευχόμαστε να πραγματοποιήσεις όλα σου τα όνειρα και αυτή να είναι η πρώτη επιτυχία και από άλλες που θα ακολουθήσουν.

Σε ευχαριστώ πολύ!