Τε. Απρ 24th, 2024

Παπαδόπουλος: «Αργά ή γρήγορα θα επαναληφθεί ένας ισχυρός σεισμός στον Κορινθιακό Κόλπο» (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Γεράσιμος Παπαδόπουλος: Oι ισχυροί σεισμοί επαναλαμβάνονται κάθε 25-30 χρόνια, ότι από τον τελευταίο ισχυρό σεισμό του Αιγίου (Ιούνιος 1995) έχουν ήδη παρέλθει 27 χρόνια και ότι δεν είναι μόνο το ρήγμα των Αλκυονίδων που μας απασχολεί αλλά και πολλά άλλα ενεργά ρήγματα. Το πιο δραστήριο τμήμα είναι το δυτικό, αλλά τα μέτρα πρόληψης και προστασίας πρέπει να περιλαμβάνουν όλη την περιοχή, όπως και όλη τη χώρα. Επιπλέον, συχνά οι ισχυροί σεισμοί στον Κορινθιακό προκαλούν τοπικά αλλά ισχυρά τσουνάμι. 

«Γενικά ο Κορινθιακός Κόλπος προκαλεί ανησυχία, γιατί εδώ και πάρα πολλά χρόνια μαζεύουν τα ρήγματα ενέργεια. Οι ισχυροί σεισμοί, από 6 Ρίχτερ και πάνω, επαναλαμβάνονται κάθε περίπου 25 με 30 χρόνια κατά μέσο όρο. Ο τελευταίος τέτοιος σεισμός είχε γίνει στις 15/6 του 1995. Από τότε έχουν περάσει 27 χρόνια. Άρα είμαστε στο μέσο όρο. Δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες…».

Σε πιο απλά Ελληνικά, θα ‘λεγα πως μας έκανε την καρδιά περιβόλι ο κ. Παπαδόπουλος!

Αλλά αλήθειες λέει. Ειδικά ο συγκεκριμένος σεισμολόγος, πέρα από πολύπειρος, είναι και πολύ προσεκτικός και ακριβής σε ό,τι λέει ή γράφει και καθολικά αποδεκτός στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα.