Πε. Μαρ 28th, 2024

Παράταση έως 7 Οκτωβρίου για τις 120 δόσεις σε ασφαλιστικά ταμεία-εφορία (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Την παράταση της προθεσμίας, μέχρι τις 7 Οκτωβρίου, για την ένταξη στη ρύθμιση των 120 δόσεων σε ασφαλιστικά ταμεία και Εφορία, ανακοίνωσαν οι υπουργοί Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης και Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας

Όπως τόνισε ο Γιάννης Βρούτσης,  τις τελευταίες ημέρες, έχει παρατηρηθεί ιδιαιτέρως μεγάλη συμμετοχή στη ρύθμιση, ενώ αναφέρει πως μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί πάνω από 370.000 αιτήσεις.

«Δίνουμε παράταση, μέχρι τις 7 Οκτωβρίου 2019, σε όλους τους οφειλέτες για τη συμμετοχή τους στη ρύθμιση των 120 δόσεων στα ασφαλιστικά ταμεία. Σκοπός αυτής της -μίας και μοναδικής- παράτασης είναι να διευκολυνθούν οι οφειλέτες στα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς, τις τελευταίες ημέρες, έχει παρατηρηθεί ιδιαιτέρως μεγάλη συμμετοχή στη ρύθμιση. Τα συγκεντρωτικά στοιχεία, μέχρι σήμερα, δείχνουν να έχουν υποβληθεί πάνω από 370.000 αιτήσεις ρύθμισης οφειλών και το συνολικό ρυθμισμένο ποσό να ξεπερνάει ήδη τα 3 δισ. ευρώ. Υπενθυμίζω, ωστόσο ότι δεν θα υπάρξει άλλη παράταση και ότι η ένταξη των οφειλετών στη ρύθμιση των 120 δόσεων είναι η τελευταία ευκαιρία για όλους να διακανονίσουν τα χρέη τους με τους πλέον ευνοϊκούς όρους», πρόσθεσε ο κ. Βρούτσης.

Για αίτηση ρύθμισης οφειλών απαιτείται η είσοδος στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα

Εφορία

Εεπισημαίνεται ότι η ρύθμιση των 120 δόσεων και η παράταση που δόθηκε για την ένταξη σε αυτήν, αποτελούν την τελευταία ευκαιρία για όσους έχουν οφειλές προς το Δημόσιο.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, έως τις 27 Σεπτεμβρίου είχαν ενταχθεί στη ρύθμιση 384.402 οφειλέτες, ρυθμίζοντας οφειλές ύψους 2,4 δισ. ευρώ, οι οποίες, μαζί με τις προσαυξήσεις ύψους 898,5 εκατ. ευρώ, φθάνουν συνολικά στα 3,3 δισ. ευρώ. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι έως σήμερα, ο αριθμός των οφειλετών που εντάχθηκαν στη ρύθμιση αυξήθηκαν σε περίπου 510.000 φορολογούμενους.

Υπενθυμίζεται ότι η ρύθμιση παρουσιάζει πολλαπλά οφέλη, όπως:

* Μείωση του ελάχιστου ποσού μηνιαίας δόσης από τα 30 στα 20 ευρώ.

* Μείωση του επιτοκίου από 5% στο 3%.

* Δυνατότητα σε όλα τα νομικά πρόσωπα με βασική οφειλή έως 1.000.000 ευρώ, να ρυθμίσουν την οφειλή τους σε έως 120 δόσεις, που έως σήμερα συνέβαινε μόνο για τα φυσικά πρόσωπα.

* Αποδέσμευση των κατασχεμένων τραπεζικών λογαριασμών.

* Δικαίωμα σε όσους είχαν υπαχθεί στην παλαιά ρύθμιση του ν. 4611/2019, να υπαγάγουν τα χρέη τους στη νέα αυτή ρύθμιση και να επωφεληθούν των πιο ευνοϊκών όρων της.

* Ηλεκτρονική υποβολή αίτησης μέσω της αντίστοιχης πλατφόρμας.

Πηγή:ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ:Θάνος Τσίρος, ΑΠΕ-ΜΠΕ