Πα. Μάι 3rd, 2024

Παρουσίαση βιβλίου Δήμητρας Καμαρινού στο Ναυτικό Μουσείο Πειραιά

Κοινοποίηση ειδήσεων

Το Σάββατο αντιπροσωπεία του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. αποτελούμενη από τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού -Τουρισμού-Αθλητισμού και συνεργάτες του, βρέθηκε στο Ναυτικό Μουσείο Πειραιά, όπου παρακολούθησε την παρουσίαση του βιβλίου “ΝΗΕΣ ΠΟΝΤΟΠΟΡΟΙ Oμηρικά πλοία, δεινοί πλόες και Ναυτική Αρχαιολογία” της αρχαιολόγου Δήμητρας Καμαρινού.

Η κα Καμαρινού είναι διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πατρών και βραβευμένη από την Ακαδημία Αθηνών για την έρευνά της στη ναυτική διάσταση των ομηρικών επών και του μυκηναϊκού πολιτισμού. Έρευνα που αποτέλεσε τον πυρήνα του βιβλίου.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα παρουσία εκλεκτών καλεσμένων παρακολουθήσαμε την παρουσίαση του βιβλίου που είναι αποτέλεσμα υπερδεκαετούς έρευνας της “Διεπιστημονικής Ομάδας Ναυτικής Αρχαιολογίας Ξυλοκάστρου” της οποίας είναι στέλεχος η κα Καμαρινού.

Η κα Καμαρινού μέσα από αυτό το έργο ανοίγει μια θύρα ερμηνείας των μακραίωνων δράσεων του ελληνικού πολιτισμού και εμείς μαζί της θέτουμε στόχο να διαμορφώσουμε τον χώρο που θα μπορεί ο καθένας να έρθει σε επαφή με αυτή τη γνώση και να γίνει κοινωνός της.