Πα. Απρ 26th, 2024

Παρουσιάστηκε ο «ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2023»

Κοινοποίηση ειδήσεων

Στην παρουσίαση ενός κορυφαίου αθλητικού γεγονότος, που η χώρα μας διοργανώνει για 2η συνεχή χρονιά στο υψηλότερο επίπεδο που έχει διεξαχθεί ποτέ στον τόπο μας, τον ΔΕΗ International Tour of Hellas, στον παλαιό ατμοηλεκτρικό σταθμό στο Νέο Φάληρο.

Πέρσι ξεκινήσαμε από την Κρήτη, περάσαμε από τα Χανιά στην Αττική, τη Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία και καταλήξαμε στην Ήπειρο, στα Ιωάννινα, αναδεικνύοντας το φυσικό κάλλος της χώρας μας.

Φέτος, από τις 2 έως τις 6 Μαΐου, με εκκίνηση από το Karteros Beach Sports Center – ΕΑΚΗ (όπου θα διεξαχθούν 9-16 Σεπτεμβρίου οι 3οι Mediterranean Beach Games “Heraklion 2023” ), μύθοι, θρύλοι, αρχαίοι πολιτισμοί, παραδόσεις και ιστορία θα αντιλαλούν σε κάθε διαδρομή, σε κάθε πέρασμα των ετάπ του Γύρου, προβάλλοντας και πάλι την Ελλάδα μας στα πέρατα της γης.

Τι να πρωτομνημονεύσω;

-Τον Ψηλορείτη που στέκει αγέρωχος στη μάνα Κρήτη;

-Την Κνωσσό με το Παλάτι του Μίνωα και τη Γόρτυνα, κέντρα του Μινωϊκού πολιτισμού;

-Το Ιδαίον Άντρο, τόπο γέννησης του μυθικού Θεού Δία;

-Τις Μυκήνες του θρυλικού βασιλιά Αγαμέμνονα, το λίκνο του Μυκηναϊκού πολιτισμού;

-Την αρχαία Τίρυνθα με τα Κυκλώπεια Τείχη;

-Τον επιβλητικό Ταΰγετο, ομπρέλα του Μεσσηνιακού κόλπου;

-Τα Ενετικά Κάστρα της Μεθώνης και της Κορώνης;

-Την ακαταμάχητη Πύλο και τον κόλπο του Ναυαρίνου, όπου σφραγίστηκε η επικράτηση της Επανάστασης του 1821;

-Τον λόφο του Εγκλιανού και το Παλάτι του Βασιλιά Νέστορα;

-Την Αρχαία Ολυμπία, το παγκόσμιο κέντρο του Ολυμπισμού και του Αθλητισμού;

Ο ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος 2023, με 660,6 χλμ, διατρέχει τρεις Περιφέρειες (Κρήτης, Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας), 13 Δήμους και συνολικά 23 πόλεις και κωμοπόλεις.

Θα διαγωνιστούν επί πέντε ημέρες 20 σπουδαίες ομάδες (μεταξύ αυτών η Εθνική μας, της Κύπρου και η Νέων των ΗΠΑ) και 120 κορυφαίοι ποδηλάτες.

Ο ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος, όμως, δεν είναι μόνο ένα μεγάλο διεθνές γεγονός. Είναι ένα ταξίδι στην ιστορία, μια περιήγηση στην Ελλάδα, μια ποδηλατοβόλτα, που μας ταξιδεύει στο παρελθόν για να αναστοχαστούμε το παρόν και να οραματιστούμε το μέλλον με πετάλι και ταχύτητα.

Είναι, επιπλέον και μία αθλητική αποκέντρωση, μία επένδυση για το μέλλον των τοπικών κοινωνιών και της εθνικής οικονομίας. Η προβολή από την τηλεοπτική μετάδοση είναι ανεκτίμητη και πολυδιάσταση, καθώς η εικόνα πηγαίνει σε εκατομμύρια νοικοκυριά στον πλανήτη, διαφημίζοντας τουριστικά τη χώρα μας, όπως αποδείχθηκε και από την Έρευνα του Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου για τον αντίκτυπο του περσινού ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου, η οποία παρουσιάστηκε στον απολογισμό της διοργάνωσης του 2022.

Η συνέπεια της χώρας στην αθλητική εξωστρέφεια καθώς και η διασύνδεση του αθλητισμού με τον τουρισμό και την οικονομία παραμένει πρωταρχικό μας μέλημα. Και σ’ αυτή την προσπάθεια βρήκαμε συμμάχους:

-O Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού οραματίστηκε το μέλλον μαζί μας,

-η ΔΕΗ Α.Ε. και εταιρείες με μεγάλη δυναμική στον χώρο τους, όπως ο Kotsovolos και η Betsson Greece , η Sixt , η Aegean Airlines, η Costa Navarino και πολλές άλλες, αλλά και οι τοπικές αυτοδιοικήσεις, οι Περιφέρειες και οι Δήμοι, αγκαλιάζουν το μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός.

Για εμάς ο αθλητισμός γίνεται όχημα προαγωγής της κοινωνίας, της συνοχής της και της αέναης βελτίωσής της. Ο αθλητισμός γίνεται πολιτισμός και το ποδήλατο δεν είναι ένα ακόμη άθλημα. Είναι και μέσο μετακίνησης, ψυχαγωγίας, άσκησης, αλλά και τρόπος να ταξιδεύει ο νους.

Χωρίς την αμέριστη στήριξη του Πρωθυπουργού, Kyriakos Mitsotakis και χωρίς τη συνεργασία συνολικά της Ελληνική Κυβέρνηση και όλων των συναδέλφων εμπλεκομένων Υπουργών, που με διάφορους τρόπους λύνουν προβλήματα και ενεργοποιούν μηχανισμούς, οι προσπάθειές μας δεν θα είχαν ευοδωθεί.

Και χωρίς την απόλυτη, συντονισμένη και αποτελεσματική συνεργασία και αφοσίωση των στελεχών της Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας – Hellenic Cycling Federation και του προέδρου της #Βασίλης_Διαμαντόπουλος, του Προέδρου της Cycling Greece, #Γιώργος_Λεβεντάκης, όλων των μελών της Οργανωτικής Επιτροπής, μαζί με τους Δημάρχους, τους Περιφερειάρχες, την Ελληνική Αστυνομία, τους υγειονομικούς φορείς, τους Εθελοντές μας και τον Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός – Hellenic Red Cross που πρωτοστατεί στο εθελοντικό κίνημα, ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος δεν θα ήταν ένα τόσο πετυχημένο αθλητικό γεγονός πέρσι και δεν θα ήταν ακόμα καλύτερος φέτος!

Τους ευχαριστώ όλους θερμότατα!

Συνεχίζουμε την ορθοπεταλιά μας! Ανεβάζουμε την Ελλάδα ψηλά!