Πα. Μαρ 29th, 2024

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Ανάκληση άδειας λειτουργίας του ΧΥΤΑ – ΧΥΤΥ Ξυλοκάστρου Κορινθίας

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ανακαλείται η άδεια λειτουργίας του ΧΥΤΑ – ΧΥΤΥ Ξυλοκάστρου Κορινθίας, με απόφαση που υπέγραψε ήδη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, όπως είχε γνωστοποιήσει πριν από λίγες ημέρες.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια, η απόφαση υπαγορεύτηκε, μεταξύ άλλων από το γεγονός “ότι έχει ξεκινήσει η λειτουργία της ολοκληρωμένης διαχείρισης αποβλήτων με την ΣΔΙΤ και πιο συγκεκριμένα, η λειτουργία της 1ης ΜΕΑ, που εξυπηρετεί ολόκληρη την Κορινθία, καθώς και η λειτουργία του κεντρικού ΣΜΑ Σπαθοβουνίου”.

Τονίζεται, ότι “αμέσως μετά τη λήψη της παρούσας απόφασης δεν θα επιτρέπεται πλέον η είσοδος αστικών, στερεών απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ για υγειονομική ταφή”.

Επίσης, όπως αναφέρει η Περιφέρεια, ο ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου, θα πρέπει να φροντίσει για τις μελέτες που έχουν να κάνουν με την αποκατάσταση του ΧΥΤΑ. Επίσης να προχωρήσει στην έγκριση της ΤΕΠΕΜ, θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης του ΧΥΤΑ.

Η Περιφέρεια θα διενεργήσει επιτόπια επιθεώρηση, όπου και θα εκδώσει απόφαση έγκρισης, για την οριστική παύση της λειτουργίας.