Πε. Μάι 2nd, 2024

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου: Πρώτο το πρόβλημα της διάβρωσης στα ζητήματα της Κορινθίας

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός σε συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ αναφερόμενος στα μεγάλα θέματα της Κορινθίας, ιεράρχησε πρώτο αυτό της διάβρωσης των ακτών του Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης.

Ο κ. Πτωχός αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει και η Περιφέρεια για το θέμα αυτό συνεργαζόμενη με το Δήμο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης κυρίως στην επίλυση των μεγάλων προβλημάτων που προκύπτουν στις δημόσιες υποδομές και ενημέρωσε πως πολύ σύντομα θα υπάρξουν πόροι από το Υπουργείο Οικονομικών και Εσωτερικών για την αποκατάσταση των ζημιών.

Ως Δήμος επιχειρούμε σε όλα τα μέτωπα για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος επιμένοντας πως είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος να θρηνήσουμε θύματα.

Η δήλωση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου :

“H διάβρωση του Κορινθιακού είναι ένα πολύ μεγάλο ζήτημα για το σύνολο της παράκτιας περιοχής” τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός. Είναι ένα φαινόμενο το οποίο απειλεί υποδομές, παράκτιες περιουσίες, απειλεί την περαιτέρω ανάπτυξη. Έχουν γίνει εξαιρετικές προσπάθειες όχι μόνο από την προηγούμενη Περιφερειακή αρχή και από το Δήμο αλλά και από τους βουλευτές της Κορινθίας. Και εμείς όμως παίζουμε έναν ρόλο πιο συντονιστικό προκειμένου να βρούμε τους απαραίτητους πόρους προς δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη αφορά τις άμεσες παρεμβάσεις ώστε να λύσουμε πολύ σημαντικά θέματα που προέκυψαν αλλά και να δούμε και τη μακροχρόνια λύση.

Η μακροχρόνια λύση περιλαμβάνει δύο φάσεις. Την ολοκλήρωση μιας σημαντικής μελέτης από το Υπουργείο Υποδομών, που πρόσφατα η Περιφέρεια ενέκρινε τη ΜΠΕ για να προχωρήσει. Και η δεύτερη φάση να εντοπίσουμε τα απαραίτητα ποσά για να μπορέσουμε να χρηματοδοτήσουμε τα έργα.

Οφείλω να σας πω πως πρόκειται για πολύ μεγάλο έργο προϋπολογισμού 70 εκ. ευρώ. Όπως καταλαβαίνετε είναι πολύ δύσκολο τα χρήματα να βρεθούν. Για τα προβλήματα όμως που έχουν προκύψει υπάρχει η διαβεβαίωση πως θα έχουμε πολύ σύντομα τους πόρους από το Υπουργείο Οικονομικών και Εσωτερικών.”