Τε. Απρ 24th, 2024

Περπάτημα στη Ζήρεια στο φαράγγι της Φλαμπουρίτσας

Κοινοποίηση ειδήσεων

Περπάτημα στη Ζήρεια ή αλλιώς Κυλλήνη για τους πεζοπόρους της Κορινθίας διοργανώνεται την Κυριακή 10 Οκτωβρίου. Πρόκειται για μια εξαιρετική διαδρομή, ιδιαίτερα αναζωογονητική το φθινόπωρο που το φως έχει μειωθεί λιγάκι, όπως και η ζέστη.

Η Ζήρεια είναι το δεύτερο ψηλότερο βουνό της Πελοποννήσου και το όνομά της προέρχεται από σλαβική ρίζα που σημαίνει «βελανίδι». Σύμφωνα με τη μυθολογία, στην Κυλλήνη γεννήθηκε ο Ερμής.

“Η πορεία θα φτάσει μέχρι τα 1.750μ σε υψόμετρο και κατά τη διάρκειά της θα θαυμάσετε το τοπίο και θα περπατήσετε χαμηλότερα, στο φαράγγι της Φλαμπουρίτσας.

Μπαίνοντας στο φαράγγι, το μονοπάτι κινείται πολύ κοντά στο ρέμα του ποταμού Σύθα και θα χρειαστεί ορισμένες φορές να το διασχίσετε ώστε να συνεχιστεί η πορεία. Οι διασχίσεις αυτές είναι πάρα πολύ εύκολες και ειδικά αυτή την εποχή όπου τα νερά του ρέματος είναι περιορισμένα.

Ξεκινώντας στα 1.400μ υψόμετρο, θα ζήσετε το φαράγγι, ένα σχετικά ανοικτό εδαφικά φαράγγι, όμως αρκετά κλειστό για το φως του ήλιου. Ενώ υπάρχουν έλατα παντού έως τώρα, αυτά στο φαράγγι είναι πάρα πολύ αυξημένα τα οποία αποτελούν ένα κανονικότατο δάσος. Πολλά νεαρά, πολλά μεσαία, αλλά και πολλά αιωνόβια (και ακόμα μεγαλύτερα) δέντρα με τεράστιους κορμούς. Οι κορυφές τους ανεβαίνουν πολύ ψηλά, απλώνοντας τα κλαδιά τους και περιορίζοντας αρκετά το φως που με δυσκολία πέφτει μέσα στο φαράγγι.

Όρος Ζήρεια / Mountain Ziria
• Μεταφορά: εκδρομικά με πούλμαν
• Απόσταση: 11.5km
• Δυσκολία: 2++, απαιτητική για αρχάριους αλλά και οι αρχάριοι θα τα καταφέρουν.
• Χαμηλότερη τιμή σε φοιτητές και παιδιά.
• Κρατήσεις θέσεων έως Παρασκευή 8 Οκτ.
Διάρκεια: 14 ώρες 15 λεπτά”

Για περισσότερες πληροφορίες / φωτογραφίες αλλά και για ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ κάνε κλικ εδώ! https://nextdestination.gr/events/flabouritsa-canyon/