Τρ. Μαρ 19th, 2024

Πλεύρης: Έτσι θα γυρίσουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

Κοινοποίηση ειδήσεων

Θα σεβαστούμε και θα εφαρμόσουμε την απόφαση του ΣτΕ, αλλά δε θα επιτρέψουμε να γίνει δυναμίτιδα στη δημόσια υγεία, τόνισε ο Υπουργός Υγείας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Ο κ. Πλεύρης έχει δηλώσει σε όλους τους τόνους πως το Υπουργείο Υγείας θα σεβαστεί την απόφαση του ΣτΕ για την επιστροφή των υγειονομικών στην εργασία τους.

Ο κ. Πλεύρης εμφανίζεται, παράλληλα, ανυποχώρητος και έχει διαμηνύσει σε όλους τους τόνους, πως εφόσον το δικαστήριο αποφάσισε ότι «πρέπει να υπάρχουν στο σύστημα υγείας γιατροί που δεν πιστεύουν στην επιστήμη τους», θα δρομολογηθεί η επιστροφή τους αλλά με όρους που θα θέσει το Υπουργείο Υγείας, οι οποίοι θα μειώνουν την επικινδυνότητα για τη δημόσια υγεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr, οι υγειονομικοί θα επιστρέψουν με υποχρεωτική επίδειξη αρνητικού αποτελέσματος rapid test, το οποίο θα κάνουν με δική τους δαπάνη.

Πλεύρης: Στη δημοσιότητα τα υπομνήματα που στείλαμε στο ΣτΕ

Ο Υπουργός Υγείας εξήγησε ότι αναμένουν πρώτα τη δημοσίευση της απόφασης του δικαστηρίου ώστε να δουν ακριβώς τι υποχρεώσεις έχουν και εξέφρασε την ελπίδα η απόφαση να αφήνει δυνατότητα στο υπουργείο να επανέλθει.

Ο κ. Πλεύρης έκανε γνωστό ότι θα δώσει στη δημοσιότητα τα υπομνήματα που έστειλε το υπουργείο στο ΣτΕ, σημειώνοντας ότι δεν υπήρχε κάτι διαφορετικό από αυτά που είχε στείλει όταν η Ολομέλεια του Δικαστηρίου έκρινε το μέτρο συνταγματικό.

Εξήγησε ότι αυτή τη φορά το δικαστήριο ζήτησε αξιολόγηση επιστημονικού οργάνου, σημειώνοντας όμως ότι τις προηγούμενες φορές που είχε κρίνει το ΣΤΕ το μέτρο συνταγματικό, το υπουργείο δεν είχε στείλει γνωμάτευση επιστημονικού οργάνου, αλλά την απόφαση της Ολομέλειας.

Έτσι, οι Υγειονομικοί αναμένεται να επιστρέψουν στην εργασία τους, αλλά με την υποχρέωση να υποβάλλονται τακτικά σε rapid test, φυσικά με δική τους δαπάνη.

ΠΟΕΔΗΝ: Δικαιωθήκαμε

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος ανέφερε ότι ήταν «αναμενόμενο, αφού ο Υπουργός Υγείας κατ’ επανάληψη έχει δηλώσει ότι θα σεβαστεί τις αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας. Είναι δικαίωση για την ΠΟΕΔΗΝ για την μετριοπαθή στάση που έχει επιδείξει σε αυτό το μείζον ζήτημα. Ο μαζικός εμβολιασμός βοήθησε εν πολλοίς στη σημερινή καλή επιδημιολογική εικόνα της χώρας. Αυτό είναι μήνυμα προς όλους. Η τακτική της ΠΟΕΔΗΝ δικαιώθηκε», και πρόσθεσε:

Οι συνάδελφοι που βρίσκονται σε αναστολή επιστρέφουν. Απομένει πια να ρυθμισθεί η εκκρεμότητα του μισθού από 14/4/200 που σαφώς δικαιούται ο  Υπουργός Υγείας να περιμένει την καθαρογραφή της απόφασης. Ο Υπουργός Υγείας δείχνει γρήγορα αντανακλαστικά και αυτό είναι προς τιμήν του.