Πε. Μάι 2nd, 2024

Πνοή Δημιουργίας: Κατάμεστο το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου στην ημερίδα για την Διαχείριση των Υδάτινων Πόρων στην Κορινθία και τον ρόλο των ΟΤΑ (φώτο)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Η αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου αποδείχθηκε μικρή για να χωρέσει τον κόσμο που συγκεντρώθηκε χθες το βράδυ στην ημερίδα που διοργάνωσε ο συνδυασμός “Πνοή Δημιουργίας” του Νίκου Σταυρέλη.

Με μεγάλη επιτυχία στο κατάμεστο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου, πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για την Διαχείριση των Υδάτινων Πόρων στην Κορινθία και τον ρόλο των ΟΤΑ.

Η ημερίδα διοργανώθηκε από την δημοτική παράταξη “Πνοή Δημιουργίας”, το απόγευμα της Τετάρτης 19 Ιουλίου, με ομιλητές τον κ. Βουδούρη Κώστα, Καθηγητή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και τον κ. Καραγιάννη Γιάννη, Αγρότη και συντονιστή της εκδήλωσης τον Διδάκτορα Γεωλογίας, κ. Ασημακόπουλο Μάριο.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Κορινθίων, κ. Νίκος Σταυρέλης απηύθυνε χαιρετισμό και πρότεινε, μεταξύ άλλων, έργα και δράσεις για το κρίσιμο ζήτημα της Υδροδότησης του Δήμου Κορινθίων. Αναφέρθηκε στις δεσμεύσεις της Πνοής Δημιουργίας:

ΥΔΡΕΥΣΗ:

1. Την κατασκευή δύο δίδυμων δεξαμενών με χωρητικότητα από 20.000 έως 30.000 κυβικά, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες όλου του Δήμου,

2. Τη διεκδίκηση χρηματοδότησης για το νέο αγωγό Κορίνθου -Στυμφαλίας,

3. Την οριστική αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης Άσσου – Λεχαίου με αμίαντο

4. Τις προοπτικές για την αφαλάτωση του υφάλμυρου νερού, όπως έχει αποφασίσει το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ, αλλά και την προμήθεια και τοποθέτηση σύγχρονου εξοπλισμού για την αφαλάτωση θαλασσινού νερού με έργο που χρηματοδοτεί το Βαρδινογιάννειο Ίδρυμα, όπως έχει αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο, μόνον σε έκτακτες ανάγκες.

ΑΡΔΕΥΣΗ

1. Αξιοποίηση των νερού του Βιολογικού Καθαρισμού με επέκταση των αγωγών στη Ξυλοκέριζα αφενός και στην Δημοτική Ενότητα Άσσου-Λεχαίου κατεπειγόντως.

2. Χρηματοδότηση των έργων αποχέτευσης λυμάτων και χρησιμοποίησης των επεξεργασμένων υδάτων για άρδευση στη Τενέα και τα Αθίκια.

Κατά την διάρκεια της ημερίδας οι Πρόεδροι Συνεταιρισμών και άλλοι επαγγελματίες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους σε ανοιχτό διάλογο με τους ομιλητές αναφορικά με την διαχείριση του νερού στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας.