Δε. Μάι 6th, 2024

«Πολιτική ΔΙΕΞΟΔΟΣ»: Ο Σπύρος Δαρσινός υποψήφιος με το συνδυασμό του Αλέξανδρου Γκουργιώτη

Κοινοποίηση ειδήσεων

Η «Πολιτική ΔΙΕΞΟΔΟΣ»  και  ο  επικεφαλής της  Αλέξανδρος Γκουργιώτης, υποψήφιος Δήμαρχος Κορινθίων, καλωσορίζουμε τον κ. Δαρσινό Σπυρίδωνα   που συμμετέχει στο  ψηφοδέλτιο του Συνδυασμού μας για τη διεκδίκηση του Δήμου Κορινθίων στις προσεχείς Δημοτικές Εκλογές (Οκτώβριος 2023).

Συνοπτικό Βιογραφικό

Ο  Σπύρος Δαρσινός γεννήθηκε στο Λεόντιον της Κορινθίας.

Περάτωσε τις εγκύκλιες σπουδές στο Γυμνάσιο Νεμέας. Πνεύμα ανήσυχο και δημιουργικό στράφηκε σε ποικίλες επιχειρηματικές και πνευματικές δραστηριότητες.

Στα τέλη  της  δεκαετίας το 60  μετανάστευσε στην Αμερική όπου και ζει ακόμη.

Έχει δυο γιους που ασχολούνται με επιχειρήσεις στο  στον νομό  Τεννεσσί της Αμερικής. Έρχεται κάθε καλοκαίρι στην πατρίδα του που υπεραγαπά. Διαμένει στο Λέχαιο με την σύζυγό του από τα τέλη του Μάϊ έως και τα Τέλη του Νοέμβρη.

Παράλληλα με τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες  στην Αμερική, ασχολήθηκε με την λογοτεχνία. Εξέδωσε πέντε ποιητικές συλλογές, δυο μυθιστορήματα και συμμετείχε σε τρεις ανθολογίες — δυο εξ αυτών  με την χορηγεία του Ιδρύματος Ωνάση. Διετέλεσε αντιπρόεδρος της ΕΛΣΠΗ [Ελληνες λογοτέχνες συγραφείς των πέντε ηπείρων].  

Αρθρογράφος στην εφημερίδα Εθνικός Κύρηκας της Νέας Υόρκης και σε άλλες Ελληνόφωνες εφημερίδες της βόρειας Αμερικής. Έκανε ομιλίες σε αμερικανικά σχολεία  σχετικά  με τον κλασικό και σύγχρονο πολιτισμό της Ελλάδας. Ξεκίνησε Ελληνικό σχολείο στην Ελληνική κοινότητα  του Νεσβιλ Τεννεσσί. Υπέρμαχος πάντα της Ελληνικής γλώσσας. Ενήμερος πάντα για τα τεκταινόμενα της πατρίδας του. Πιστεύει  στις δυνατότητες  της Ελλάδας να φτάσει ψηλότερα σε όλα τα επίπεδα. Αρκεί να επιλεγούν αξιοκρατικά άτομα εξειδικευμένα σε κάθε τομέα, που θα προωθήσουν οργανωμένα τα εκλεκτά προϊόντα της καθώς και τον απαράμιλλο πολιτισμό της. Όλα βέβαια ξεκινούν από την βάση της τοπικής αυτοδιοίκησης. 

Πολιτική ΔΙΕΞΟΔΟΣ