Τε. Απρ 24th, 2024

Πορεία προς το κέντρο της Κορίνθου πραγματοποιούν οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων (video – εικόνες)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Πραγματοποιείται αυτή την ώρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Ισθμό της Κορίνθου από ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων. Στη συνέχεια θα ξεκινήσουν μια μικρή συμβολική ειρηνική πορεία στο κέντρο της πόλης της Κορίνθου κομβόι με τα λεωφορεία. Έπειτα, θα παραδοθεί ψήφισμα στην Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Αθηνά Κόρκα.

Σε «κόκκινο πανί» έχει μετατραπεί για τους ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων η απόφαση των υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας να τους θέσει εκτός των νέων μέτρων στήριξης για τον μήνα Ιανουάριο.

Όπως καταγγέλλουν, από το μέτρο της αναστολής εργασίας στο 25% του προσωπικού απουσιάζουν οι Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριότητας (ΚΑΔ) που αφορούν τον συγκεκριμένο κλάδο ενώ την ίδια ώρα, υπάρχει πρόβλεψη για την ένταξη άλλων ΚΑΔ που δραστηριοποιούνται στο τουριστικό πεδίο, όπως είναι μεταξύ άλλων οι 5510 (ξενοδοχεία και παρόμοια καταλύματα), 5520 (καταλύματα διακοπών και άλλα καταλύματα διαμονής), 7911 (δραστηριότητες τουριστικών πρακτορείων) και 7912 (δραστηριότητες γραφείων οργανωμένων ταξιδίων).

Περιμένουν την αποζημίωση που τους είχε υποσχεθεί το κράτος για το 65% της πληρότητας για τους Μήνες Σεπτέμβριο Οκτώβριο Νοέμβριο Δεκέμβριο του 2020.

«Επιπλέον, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για να ενταχθούν στο νέο Αναπτυξιακό Νόμο, γεγονός που καταδικάζει τον κλάδο σε μαρασμό και απαξίωση» όπως λένε.

Την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου Πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση των Προέδρων των Σωματείων και Ενώσεων που συμμετέχουν στην Ένωση Επιχειρηματιών Τουρισμού Ιδιοκτητών Τουριστικών Γραφείων & Λεωφορείων Ελλάδας.

Επισφραγίστηκε ομόφωνα η πραγματοποίηση της Πανελλαδικής Κινητοποίησης των τουριστικών λεωφορείων.