Δε. Μάι 13th, 2024

Πράσινη Πόλη: Πώς θ’ αλλάξουμε τις πλατείες του δήμου Κορινθίων

Κοινοποίηση ειδήσεων

Πώς θ’ αλλάξουμε τις πλατείες του δήμου Κορινθίων.

Στην «Πράσινη Πόλη»  υπερασπιζόμαστε το περιβάλλον, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την αειφορία με σκοπό την βελτίωση της ζωής των δημοτών. Το μαρτυρεί και η ονομασία του συνδυασμού μας.

Στη διάρκεια της θητείας  του κ. Νανόπουλου παρατηρήσαμε μια θλιβερή μεταστροφή και υποστήριξη του σκυροδέματος  σαν να είναι αυτό το τελευταίο υλικό στον πλανήτη.

Γίναμε μάρτυρες της ολοκληρωτικής τσιμεντοποίησης της πρώην πλατείας «Περιβολάκια» , της αλόγιστης κοπής μεγάλου αριθμού δέντρων, της παραμέλησης των υφιστάμενων πρασιών και της ατελούς περιποίησης των φυτών και δένδρων του δήμου Κορινθίων.

Η «Πράσινη Πόλη» θέλει να τ’ αλλάξει όλα αυτάκαι να φροντίσει, αυξήσει και πολλαπλασιάσει το αστικό και περιαστικό πράσινο.

Στους δύσκολους περιβαλλοντικά καιρούς που ζούμε και αφού έχουν καεί χιλιάδες στρέμματα, οι δημοτικές αρχές πρέπει πρωτίστως να αυξήσουν το αστικό και περιαστικό πράσινο.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θεωρεί ότι η ελάχιστη αναλογία πρασίνου στις πόλεις ανά κάτοικο δεν μπορεί να είναι κάτω από τα 9 m2/κάτοικο.

Με έναν απλό υπολογισμό  η πόλη της Κορίνθου  θα έπρεπε να διαθέτει 9 m2 Χ 57.800 κάτοικοι=520 200 m2 ήτοι 520 στρέμματα  αστικού πρασίνου!

Ωστόσο,  επιχειρείται ακριβώς  το αντίθετο εφόσον οι νέες πλατείες που κατασκευάστηκαν δεν έχουν ούτε ένα  δέντρο, δεν είναι επομένως βιοκλιματικές αλλά επικρατεί το τσιμέντο.

Τι θα κάνουμε εμείς για να αυξήσουμε το ποσοστό πρασίνου;

  • Θα σχεδιάσουμε νέες πλατείες στη θέση των παλαιών. Οι πλατείες  θα σχεδιαστούν από τους αρχιτέκτονες του επιτελείου μας είτε με πρόχειρο διαγωνισμό ιδεών ή δωρεάν με στόχο την οπτική άνεση και την ανεμπόδιστη θέα.
  • Οι νέες πλατείες θα έχουν ποικιλόμορφο πράσινο και ψηλά δέντρα, με ειδική μελέτη φωτισμού και σημεία δροσισμού για τις ημέρες καύσωνα.
  • Θα τοποθετηθούν σκίαστρα όπου κρίνεται απαραίτητο.
  • Οι νέες πλατείες θα είναι ενοποιημένες με τον ιστό της πόλης, των δημοτικών κοινοτήτων και ενοτήτων κατά περίπτωση, θα είναι αισθητικά προσεγμένες, ασφαλείς και τόπος χαλάρωσης και αναψυχής για όλους τους δημότες.
  • Θα απομακρύνουμε το τσιμέντο και τους κυβόλιθους και θα χρησιμοποιήσουμε φυσικά  και ψυχρά υλικά, επαναφέροντας παράλληλα το χώμα σε όλες τις πλατείες του δήμου.
  • Θα καλύψουμε το 50% της κάθε πλατείας με πράσινο.
  • Οι γεωπόνοι του συνδυασμού μας θα εκπονήσουν ειδικές μελέτες με στόχο τη μείωση της κατανάλωσης νερού.
  • Κατασκευάζουμε υπόγειες δεξαμενές συλλογής ομβρίων υδάτων για την κάλυψη των αναγκών ποτίσματος.
  • Στις νέες πλατείες και χώρους πρασίνου του δήμου δίνουμε πρόσβαση στα ΑμΕΑ.
  • Οι νέες πλατείες του δήμου Κορινθίων θα διαθέτουν ασφαλείς, φιλικές παιδικές χαρές.
  • Οι νέες πλατείες του δήμουΚορινθίων θα αποδώσουν στους δημότες περισσότερο πράσινο μέχρι το ευκταίο ποσοστό των 9m2 ανά κάτοικο.

Ελάτε μαζί μας!

Αλλάζουμε τον δήμο!

Αλλάζουμε τις ζωές μας!

https://prasinipoli.com