Πα. Μαρ 29th, 2024

Πρεμιέρα ανοίγματος με γενναίες εκπτώσεις – Τι ισχύει για το SMS με χρονικό περιορισμό

Κοινοποίηση ειδήσεων

Στις 7 το πρωί της Δευτέρας σηκώνει ρολά το λιανεμπόριο, οι επιχειρήσεις αισθητικής και τα κομμωτήρια. Η επαναλειτουργία της αγοράς γίνεται με αυστηρούς κανόνες και συνδυάζεται με την περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων, για τις οποίες οι έμποροι προϊδεάζουν ότι θα είναι ιδιαίτερα ελκυστικές φτάνοντας ή και ξεπερνώντας το 60% και ήδη εργάζονται πυρετωδώς στήνοντας βιτρίνες και γεμίζοντας τα ράφια με εμπόρευμα. Οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου και στη συνέχεια θα υπάρξει περίοδος προσφορών.

Για μεν τα καταστήματα λιανικής πώλησης, απαιτείται η αποστολή sms με τον αριθμό 2 στο 13033. Το μήνυμα θα έχει ισχύ δύο ωρών, εντός των οποίων ο καταναλωτής θα πρέπει να ολοκληρώσει τις αγορές του. Σε αυτό το διάστημα μπορεί να εισέλθει σε όποιο κατάστημα θέλει αρκεί να έχει χώρο.

Κάθε κατάστημα, με βάση την υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί, θα πρέπει να έχει αναρτήσει στην είσοδο σε εμφανές σημείο τον μέγιστο αριθμό ατόμων που επιτρέπεται να έχει μέσα με βάση τα τετραγωνικά. Ο αριθμός των πελατών εντός των επιχειρήσεων καθορίζεται από την αναλογία ένας πελάτης για κάθε 25 τετραγωνικά μέτρα και αποστάσεις δυο μέτρων μεταξύ των πελατών. Αυτό σημαίνει ότι σε ένα μαγαζί 50 τετραγωνικών μπορούν να εισέλθουν έως δύο πελάτες, στα 100 τετραγωνικά έως 4 και στα 150 τμ έως 6.

Ειδικά στα εμπορικά κέντρα, η αναλογία αυτή ισχύει και για τους κοινόχρηστους χώρους, όπως και οι αποστάσεις οι οποίες θα πρέπει να τηρούνται παντού, όπως για παράδειγμα στις κυλιόμενες σκάλες.

Χωρίς χρονικό περιορισμό θα είναι οι επισκέψεις σε κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής. Απαιτείται ωστόσο η αποστολή sms και το ραντεβού θα πρέπει να καταγράφεται σε ειδικό βιβλίο πελατών της επιχείρησης, ώστε σε περίπτωση που χρειαστεί να μπορεί να γίνει ιχνηλάτηση.

«Αν υπάρξουν εικόνες συνωστισμού στους δρόμους, όπως είδαμε σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, είμαι έτοιμος να δράσω αστραπιαία», δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

«Το μείζον είναι η ανάγκη για ουσιαστική στήριξη του εμπορικού κλάδου, που έχει οδηγηθεί στα όρια της επιβίωσης, μετά και την χαμένη εορταστική περίοδο και το καταστροφικό, όπως αποδείχθηκε, μέτρο του click away», σχολίασε ο ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης στο «Kontra Channel».

Σε ό,τι αφορά στο χρονοδιάγραμμα ανοίγματος των υπόλοιπων δραστηριοτήτων, μιλώντας σήμερα στον Σκάι ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι τη άλλη εβδομάδα θα ληφθούν αποφάσεις για το κυνήγι και το ψάρεμα, ενώ είπε ότι στη χθεσινή του πρόταση προς την επιτροπή περιλαμβανόταν και η επαναλειτουργία των πρακτορείων ΠΡΟΠΟ, με αυστηρούς κανόνες και κατάλογο πελατών. «Το εισηγήθηκαν γιατί πολλοί συμπολίτες μας εξοφλούν λογαριασμούς στα πρακτορεία ΠΡΟΠΟ και τώρα που είναι κλειστά πηγαίνουν στις τράπεζες. ‘Αρα, η λειτουργία τους θα μπορούσε να αποφορτίσει σε μεγάλο βαθμό και την πίεση στις τράπεζες. Ωστόσο, η επιτροπή ήθελε λίγο περισσότερο χρόνο για να δώσει άδεια και έχουμε συμφωνήσει να το δούμε στην επόμενη συνεδρίαση την άλλη Παρασκευή».

Επίσης, σύντομα αναμένεται να λειτουργήσουν και οι σχολές οδηγών, ωστόσο τα γυμναστήρια είναι δύσκολο να ανοίξουν.

Οπως είπε δεν θα υπάρξει μεταβολή στον μέγιστο αριθμό των επιβατών ανά ταξί.