Πα. Μαρ 29th, 2024

Προγραμματική μεταξύ Περιφέρειας, ΑΕΔΙΚ και Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων για περίφραξη της διώρυγας στον Ισθμό

Κοινοποίηση ειδήσεων
This image has an empty alt attribute; its file name is 21-05-30_220234_WonderFox_Photo_GIF_001_(1).gif

Σειρά αποφάσεων για σημαντικά έργα έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη συνεδρίασή της, σήμερα Τρίτη 31 Αυγούστου.

Συγκεκριμένα η Επιτροπή, μεταξύ άλλων, ενέκρινε την σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Ανώνυμης Εταιρείας Διώρυγας Κορίνθου Α.Ε. (ΑΕΔΙΚ) και του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, με αντικείμενο την κατασκευή περίφραξης για την ενίσχυση της ασφάλειας και την αποτροπή προσέγγισης στην περιοχή της διώρυγας του Ισθμού της Κορίνθου, έργο με προϋπολογισμό 800.000 ευρώ.

Επίσης εγκρίθηκε η σύναψη δύο προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Αργους – Μυκηνών και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, με αντικείμενα α) την αντικατάσταση του χλοοτάπητα στο γήπεδο Μπορσίων και β) την βελτίωση της αγωνιστικής επιφάνειας στο γήπεδο του Νέου Ηραίου, στο πλαίσιο του συνολικού έργου βελτίωσης των αθλητικών εγκαταστάσεων στην Π.Ε. Αργολίδας.

Η Οικονομική Επιτροπή, εξ άλλου, ενέκρινε το πρακτικό αποσφράγισης και αξιολόγησης προσφορών και αιτήσεων συμμετοχής στον διαγωνισμό για την ανάθεση του με προϋπολογισμό 2.300.000 ευρώ έργου συντήρησης και βελτίωσης των επαρχιακών οδών στο δημοτικό διαμέρισμα Φενεού, στον Δήμο Σικυωνίων.

Προέβη, τέλος, στην έγκριση α) του πρακτικού κατά το στάδιο αξιολόγησης των τεχνικών προσφορών στην ηλεκτρονική δημοπρασία για την εκπόνηση της μελέτης αντιπλημμυρικής προστασίας της Δημοτικής Ενότητας Μαντινείας, του Δήμου Τρίπολης και β) των όρων του σχεδίου διακήρυξης μειοδοτικού διαγωνισμού για την αγορά ακινήτου (αγροτεμαχίου) στην Δημοτική Ενότητα Βυτίνας του Δήμου Γορτυνίας.