Σα. Απρ 27th, 2024

Προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την παραχώρηση της μαρίνας στο Αίγιο

Κοινοποίηση ειδήσεων

Προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την παραχώρηση της μαρίνας στο Αίγιο.

Εκτενέστερα, σε δημοπράτηση βγήκε και επίσημα η «Παραχώρηση του Δικαιώματος Διαχείρισης και Εκμετάλλευσης του Τουριστικού Καταφυγίου Αγ. Νικολάου στον Όρμο Αιγίου στο Δήμο Αιγιαλείας της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας» που βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Νομού Αχαΐας.

Αναθέτουσα αρχή είναι το Ν.Π.Δ.Δ. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Η εκτιμώμενη αξία με Φ.Π.Α. είναι 28,92 εκατ. ευρώ (αξία χωρίς Φ.Π.Α. 23,32 εκατ. ευρώ). Η δημοπράτηση θα πραγματοποιηθεί στις 13 Μαΐου 2024.

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η παραχώρηση του δικαιώματος διαχείρισης και εκμετάλλευσης της χωροθετημένης, σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης, ζώνης προκειμένου αυτή να λειτουργήσει ως Τουριστικό Καταφύγιο στον Άγιο Νικόλαο στον Όρμο Αιγίου. Στη συνέχεια, η εκμετάλλευση και χρήση της ως άνω χωροθετημένης ζώνης παραχωρήθηκε από το Ελληνικό Δημόσιο στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αιγίου (νυν Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αιγιαλείας) (Φορέας Διαχείρισης) με απόφαση του Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης, όπως τροποποιήθηκε με την απόφαση της Αναπληρώτριας Υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Η παραχώρηση έχει ισχύ από τη δημοσίευση της υπουργικής απόφασης 9627/2009 (15.06.2009) και λήγει μετά από τριάντα τρία (33) χρόνια την αντίστοιχη ημερομηνία, ήτοι 15.06.2042 και μπορεί να παραταθεί η διάρκειά της για άλλη μία δεκαετία, έπειτα από σχετικό αίτημα του Φορέα Διαχείρισης και προσαρμογή των όρων της παραχώρησης στις τότε κρατούσες συνθήκες. Η παραχώρηση λήγει αυτοδικαίως μετά τη λήξη της καθορισμένης διάρκειάς της χωρίς να απαιτείται οποιαδήποτε ενέργεια ή όχληση από πλευράς του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης.

Ο Παραχωρησιούχος/ Ανάδοχος υποχρεούται να υποβάλει οικονομική προσφορά, η οποία θα αναφέρεται στην Διαχείρισης και Εκμετάλλευσης του Τουριστικού Καταφυγίου Αγ. Νικολάου στον Όρμο Αιγίου και περιλαμβάνει το ποσό του Ετήσιου Ανταλλάγματος (ΕΑ) που θα καταβάλλεται στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αιγιαλείας.

Το Ετήσιο Αντάλλαγμα καταβάλλεται από το 1ο έτος λειτουργίας του τουριστικού καταφυγίου (δηλαδή το 4ο έτος από την υπογραφή της σύμβασης), το οποίο θα αναπροσαρμόζεται ετησίως κατά ποσοστό 75% της αύξησης του τιμάριθμου κόστους ζωής του προηγούμενου ημερολογιακού έτους και εφόσον ο τιμάριθμος δε λαμβάνει αρνητικές τιμές, όπως προσδιορίζεται από την Τράπεζα της Ελλάδος ή άλλη κατά νόμο αρμόδια Υπηρεσία. Το Ετήσιο Αντάλλαγμα (ΕΑ) δεν θα πρέπει την πρώτη χρονιά κατά την οποία οφείλεται, να είναι κατώτερο των 30.000,00 ευρώ μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Το αναφερόμενο στην προσφορά του Υποψηφίου Ετήσιο Αντάλλαγμα , τον δεσμεύει εφόσον ανακηρυχθεί Ανάδοχος για όλη την διάρκεια της παραχώρησης.