Σα. Μάι 4th, 2024

Προς έκδοση η άδεια ίδρυσης για το υδατοδρόμιο της Κοιλάδας Ερμιονίδας

Κοινοποίηση ειδήσεων

Η Κοιλάδα και ο δήμος, θα αποκτήσουν άμεση και σύντομη σύνδεση με την Αθήνα και τις λοιπές νησιωτικές, παραθαλάσσιες, παραλίμνιες και ηπειρωτικές περιοχές της χώρας που διαθέτουν υδατοδρόμια και αεροδρόμια.

Ο δήμος Ερμιονίδας, αναφέρει, ότι τα υδροπλάνα αποτελούν μία αξιόπιστη λύση, ως επιπλέον συγκοινωνιακή επιλογή χαμηλού κόστους.

Επίσης, τονίζει, ότι παρέχουν ασφάλεια, ευελιξία και εκτελούν αρκετά είδη πτήσεων.

Σε διαδικασία αδειοδότησης είναι τα υδατοδρόμια σε Ναύπλιο, Γύθειο, Μονεμβασία.

Στο υδατοδρόμιο της Κοιλάδας, η προσθαλάσσωση και η αποθαλάσσωση των υδροπλάνων θα γίνεται σε 2 υδάτινους διαδρόμους, οι οποίοι έχουν οριστεί έξω απ’ τον Άγιο Νικόλαο, δηλαδή μακριά απ’ το λιμάνι της Κοιλάδας.

Τα υδροπλάνα, θα πλέουν χωρίς κυματισμό και με ελάχιστο θόρυβο μέχρι το σημείο της χωροθέτησης των εγκαταστάσεων του υδατοδρομίου, στο βορειοδυτικό σημείο της ιχθυόσκαλας, όπου και θα αποβιβάζουν και θα επιβιβάζουν τους επιβάτες.

Ο δήμος Ερμιονίδας, διευκρινίζει, ότι οι εγκαταστάσεις θα είναι πολύ ήπιας κατασκευής (μία πλωτή προβλήτα, πλάτους 4 μ. και μήκους 12 μ. και έναν οικίσκο 64,2 m2).

Η προβλήτα αυτή, θα προστατεύει την ιχθυόσκαλα και το λιμανάκι της Κοιλάδας απ΄ τους ανέμους.

Η Κοιλάδα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, θα έχει έσοδα απ’ τα εισιτήρια των υδροπλάνων και την λειτουργία του υδατοδρομίου, τα οποία και θα χρησιμοποιούνται για την χρηματοδότηση έργων της περιοχής.

Η κατασκευή του υδατοδρομίου της Κοιλάδας, είναι πλέον στο στάδιο της έκδοσης άδειας ίδρυσης, αφού έγινε διαβούλευση, ενώ, έχουν ψηφιστεί και οι σχετικές αποφάσεις απ’ τα αρμόδια θεσμικά όργανα.