Πε. Μαρ 28th, 2024

Προχωρούν οι διαδικασίες για τον οδικό άξονα Κιάτου – Νεμέας

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ενα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση βρίσκεται ο σημαντικός οδικός άξονας Κιάτο – Νεμέα παρά το φράγμα του Ασωπού μετά την υπογραφή, από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, σύμβασης για την εκπόνηση προωθημένης αναγνωριστικής μελέτης οδοποιίας και την σύνταξη φακέλου έργου για τη δημοπράτηση όλων των επιμέρους μελετών αναφορικά με την ωρίμανση του εν λόγω έργου.

“Αναμένουμε ότι η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στον φετινό χρόνο και ενδεχομένως να δοθεί η δυνατότητα και για την ένταξη του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Είναι ένας στρατηγικός δρόμος που τον επιθυμεί όλη η κεντρική Κορινθία, ένας οδικός άξονας που επιθυμούν διακαώς και στην περιοχή της Νεμέας και στην περιοχή του Κιάτου, καθώς για την μετάβαση από την μια στην άλλη περιοχή οι μετακινούμενοι υποχρεώνονται να ακολουθούν μια μεγάλη διαδρομή” σημείωσε σχετικά ο περιφερειάρχης.

Ο Π. Νίκας υπενθύμισε ότι η Περιφέρεια έχει υπογράψει προγραμματική σύμβαση με τους Δήμους Νεμέας και Σικυωνίων, προκειμένου να τους συνδράμει στην ωρίμανση του έργου αυτού, διαδικασία που έχει αναλάβει ο “Μοριάς Α.Ε.” ΑΟΤΑ.