Σα. Απρ 20th, 2024

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΓΑΘΩΝ

Κοινοποίηση ειδήσεων

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΓΑΘΩΝ

Επειδή δεν ξεχνάμε…

Στη Γαλλία, τη Γερμανία, τον Καναδά κι αλλού, τα εργατικά συνδικάτα οργάνωσαν και συνεχίζουν μαζικές κινητοποιήσεις ενάντια στην κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους. Την ίδια περίοδο τα Ελληνικά συνδικάτα οργάνωσαν τις μαζικότερες κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων τόσο για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη όσο και ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού. Οι μεγαλειώδεις αυτές κινητοποιήσειςανέδειξαν το γενικότερο αίτημα της προστασίας των δημόσιων αγαθών που αγκαλιάστηκε από όλους τους εργαζόμενους της χώρας μας. Η Πρωτοβουλία για την Προστασία των Δημόσιων Αγαθών συγκροτήθηκε ακριβώς γι’ αυτό: για να συνεχίσει αυτόν τον αγώνα για όσο χρειαστεί.

Επειδή μάλιστα στην προεκλογική περίοδο που ήδη ξεκίνησε όλα δείχνουν ότι υπονομεύεται κάθε προσπάθεια  πολιτικής-προγραμματικής συζήτησης, τα σωματεία και οι επαγγελματικές ενώσεις της Κορινθίας που συγκροτούν την Πρωτοβουλία επαναφέρουν στο προσκήνιο το αίτημα προστασίας των δημόσιων αγαθών, ως προϋπόθεση για τη μόρφωση, την υγεία και την αξιοπρεπή διαβίωση της συντριπτικής πλειονότητας του λαού μας θέτοντας τα συγκεκριμένα αιτήματα στους πολιτικούς φορείς που θα ζητήσουν την ψήφο του λαού στις επερχόμενες εκλογές:

  • Ενοποίηση των φορέων διαχείρισης των σιδηροδρόμων και επιστροφή τους στο Δημόσιο.
  • Άμεση εφαρμογή των αναγκαίων μέτρων ασφάλειας των γραμμών, επένδυση στον εκσυγχρονισμό του δικτύου και των υπηρεσιών του σιδηροδρόμων από το ελληνικό δημόσιο, αφού οι ιδιώτες «επενδυτές» απέφυγαν να το πράξουν (χάρη στην – επιεικώς – ανικανότητα της ελληνικής κυβέρνησης να απαιτήσει την εφαρμογή της σχετικής συμφωνίας.
  • Επιστροφή στο Δημόσιο της ΔΕΗ ως στοιχειώδες μέτρο για την προστασία του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων και γενικότερα του λαού.
  • Όχι στην ιδιωτικοποίηση του νερού που ήδη έχει δρομολογηθεί.
  • Προστασία των δημόσιων αγαθών Υγείας και Παιδείας.
  • Προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς μας με τη διατήρηση του δημόσιου ελέγχου στα Ελληνικά Μουσεία υπό την εποπτεία της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας

Η Πρωτοβουλία αν και ξεκίνησε από τις πρόσφατες μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις δεν στοχεύει μόνο να παρέμβει κατά την προεκλογική περίοδο. Θα συνεχίσει να παρεμβαίνει και να απαιτεί την υλοποίηση αυτών των αιτημάτων, όποιες και αν είναι οι πολιτικές εξελίξεις, γιατί εκφράζει όλους τους πολίτες

  • που φέρνουν στο μυαλό τους τη φρίκη των Τεμπών,
  • που  αισθάνονται τον φόβο για το τι θα αντιμετωπίσουν σε περίπτωση σοβαρής ασθένειας,
  • που βλέπουν τους λογαριασμούς του ρεύματος  και τις δόσεις των δανείων τους να αυξάνονται
  • που βλέπουν τον πληθωρισμό να εξανεμίζει τα ήδη κουτσουρεμένα εισοδήματά τους
  • που φοβούνται πολύ περισσότερο αυτά που θα ακολουθήσουν.

Για όλους αυτούς τους λόγους καλούμε τους πολίτες στην 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ & ΣΥΝΑΥΛΙΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΓΑΘΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΜΑΪΟΥ, ΣΤΙΣ 7.30 Μ.Μ. ΣΤΟΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ και ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Α΄ ΕΛΜΕ ΚΟΡΝΘΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ