Πε. Μαρ 28th, 2024

Πρότυπα Σχολεία: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα εισαγωγής των μαθητών για το 2023 – 2024

Κοινοποίηση ειδήσεων

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε σήμερα (10.05.2023) τα αποτελέσματα για εισαγωγή μαθητών στα Πρότυπα Σχολεία για το σχολικό έτος 2023-24.

Επιπλέον, το υπουργείο Παιδείας αναφέρει ότι οι 8.405 υποψήφιοι για εισαγωγή στα Πρότυπα  Σχολεία θα ειδοποιηθούν με SMS για τη σχολική μονάδα επιτυχίας ή τη σχολική μονάδα στην οποία θα είναι επιλαχόντες και για τη συνολική βαθμολογία τους.

Τα αποτελέσματα: 

Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών μπορούν επίσης να ενημερωθούν και:

Α. από την πλατφόρμα των αιτήσεων https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/ps-peis-es με χρήση των κωδικών taxisnet του ατόμου που υπέβαλε την αίτηση,

Β. από την ιστοσελίδα της Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων (Δ.Ε.Π.Π.Σ.) https://depps.minedu.gov.gr/, όπου θα αναρτηθούν τα αποτελέσματα.

Άλλοι τρόποι ενημέρωσης 

Εκτός από τα SMS γονείς/κηδεμόνες των μαθητών μπορούν επίσης να ενημερωθούν και:

Α. από την πλατφόρμα των αιτήσεων (ΕΔΩ) με χρήση των κωδικών taxisnet του ατόμου που υπέβαλε την αίτηση,

Β. από την ιστοσελίδα της Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων (ΕΔΩ), όπου θα αναρτηθούν τα αποτελέσματα.

Σε περίπτωση ύπαρξης ισοβαθμιών οι μαθητές κατατάσσονται με σειρά επιτυχίας σύμφωνα με τον τυχαίο αριθμό που τους έχει αποδοθεί κατά τη διαδικασία της κλήρωσης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28 Απριλίου 2023.

Για οποιαδήποτε απορία σχετικά με την εγγραφή των μαθητών στη σχολική μονάδα επιτυχίας ο γονείς μπορούν να επικοινωνούν από την Πέμπτη 11/5/2023 με τις οικείες σχολικές μονάδες ή να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα της Δ.Ε.Π.Π.Σ.».

Τέλος, το υπουργείο Παιδείας αναφέρει ότι: «Από τους 9.339 μαθητές που είχαν καταθέσει έγκυρες αιτήσεις διαγωνίσθηκαν 8.405 μαθητές για 1.696 θέσεις στα 31 Πρότυπα Γυμνάσια και Λύκεια σε 10 Περιφέρειες της χώρας και για 307 θέσεις στα 14 Εκκλησιαστικά Σχολεία.

newsit.gr