Σα. Απρ 27th, 2024

Πυρκαγιά στον Έβρο: Μάχη με τις συνεχείς αναζωπυρώσεις – Νέες εκκενώσεις

Κοινοποίηση ειδήσεων

Πυρκαγιά στον Έβρο: Μάχη με τις συνεχείς αναζωπυρώσεις – Νέες εκκενώσεις

Συνεχίζεται η μάχη με τις αναζωπυρώσεις της φωτιάς στον Έβρο, με τις αρχές να επικεντρώνονται στην Αύρα, τη Λευκίμη στις Τρεις Βρύσες και στην Δαδιά. Το ίδιο ισχύει και για την περιοχή Κασσιτερά της Ροδόπης, όπως αναφέρει το in.gr

Οι άνεμοι στον Έβρο εξακολουθούν να πνέουν βορειοανατολικοί και κόντρα στη φωτιά η αναχαίτιση της οποίας αποδεικνύεται ιδιαίτερα δύσκολη.

Στον Έβρο σήμερα επιχειρούν 295 πυροσβέστες με 85 οχήματα, 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με τη συνδρομή από αέρος επτά πυροσβεστικών αεροσκαφών και πέντε πυροσβεστικών ελικοπτέρων.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ανησυχία υπάρχει και για το μέτωπο στην περιοχή της Λεπτοκαρυάς, ενώ αναζωπυρώσεις σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Δαδιά.

Στις επιχειρήσεις στον Έβρο συμμετέχουν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, μαζί με εθελοντές πυροσβέστες και δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων ενώ από το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Σύμφωνα με το e-evros.gr, στη Δαδιά υπάρχει η ανησυχία μήπως η φωτιά περάσει σε κάποια νέα περιοχή, κοντά στο χωριό Κοτρωνιά, όπου υπάρχει δρυμός.

Στον Έβρο και συγκεκριμένα στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας ο οποίος σε σύσκεψη που είχε στο αεροδρόμιο της πόλης, ενημερώθηκε για την πορεία της επιχείρησης κατάσβεσης.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο υπουργός έπειτα από την ολοκλήρωση της σύσκεψης, θα ενισχυθούν τόσο οι επίγειες όσο και οι εναέριες δυνάμεις που καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για να ελέγξουν τα πύρινα μέτωπα.

Μάχη δίνεται στη Λευκίμμη

Δυνάμεις της πυροσβεστικής, στρατός και εναέρια μέσα επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς που δε λέει να κοπάσει.

Μέσα στο χωριό βρίσκονται αυτή την ώρα σε ετοιμότητα τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα από τη Βουλγαρία με 16 άνδρες, καθώς και ο στρατός.