Τρ. Μαρ 19th, 2024

Πυροσβέστης κλήθηκε να σβήσει φωτιά και βρήκε νεκρούς 10 συγγενείς του

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται πυροσβέστης στις ΗΠΑ αφού βρέθηκε αντιμέτωπος με μία τραγική έκπληξη όταν κλήθηκε για να συμβάλει στην κατάσβεση πυρκαγιάς σε σπίτι στην Πενσιλβάνια.

Ειδικότερα, ο πυροσβέστης Ντέιλ Μπέικερ ο οποίος κλήθηκε να σβήσει φωτιά στην κοινότητα Νέσκοπεκ της Πενσiλβάνια αρχικά νόμιζε ότι επρόκειτο για γειτονικό σπίτι, αλλά ανακάλυψε ότι στις φλόγες είχε τυλιχθεί σπίτι της οικογένειάς του. Ανάμεσα στα δέκα θύματα ήταν ο γιος του, η κόρη του, ο πεθερός του, ο κουνιάδος και η κουνιάδα του, τρία εγγόνια και άλλα δύο συγγενικά πρόσωπα. Γείτονες ανέφεραν πως άκουσαν μια ισχυρή έκρηξη στη βεράντα προτού δουν τις φλόγες να ξεπηδούν από το σπίτι, που κάηκε ολοσχερώς.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα πτώματα ανασύρθηκαν από το κατεστραμμένο κτίριο με τη βοήθεια αστυνομικών σκύλων ανιχνευτών. Τρεις ενήλικες κατάφεραν να διαφύγουν σε ασφαλές μέρος, σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στην αγροτική κοινότητα Νέσκοπεκ , 95 μίλια (150 χιλιόμετρα) βορειοδυτικά της Φιλαδέλφειας, γύρω στις 02:30 τοπική ώρα (06:30 ώρα Ελλάδας).
«Οι πυροσβέστες επιχείρησαν θαρραλέες προσπάθειες να εισέλθουν στο σπίτι από το πίσω μέρος, αλλά απωθήθηκαν από τις εκτεταμένες φλόγες και τη ζέστη», δήλωσε στους δημοσιογράφους την Παρασκευή ο υπαστυνόμος Ντέρεκ Φέλσμαν της πολιτειακής αστυνομίας της Πενσιλβάνια.

Ο κ. Μπέικερ δήλωσε στην εφημερίδα Citizens’ Voice της πόλης Wilkes-Barre: “Όταν στρίψαμε στη γωνία εδώ πάνω στην Dewey [Street] κατάλαβα αμέσως ποιο σπίτι ήταν απλά κοιτάζοντας το δρόμο».

Μιλώντας στο WNEP-TV, είπε: «Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή: “Τα παιδιά που ήταν εκεί και τα δύο παιδιά μου επισκέπτονταν τη θεία και τον θείο τους. Αυτοί ήταν οι ιδιοκτήτες του σπιτιού. Ήταν εκεί για επίσκεψη και πήγαιναν στην πισίνα και όλα αυτά».
Ο κυβερνήτης της Πενσιλβάνια Τομ Γουλφ έγραψε στο Twitter ότι είναι “συντετριμμένος” από την τραγωδία.