Πα. Απρ 26th, 2024

Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος

Κοινοποίηση ειδήσεων

” Μέσα στα δεινά της κοινωνίας όπου ζούμε και κάθε άνθρωπος αντιμετωπίζει πολύ δύσκολες οικονομικές αλλά και ψυχοσωματικές καταστάσεις, υπάρχουν οι άνθρωποι όπου κατά τα επαγγελματικά τους καθήκοντα, ως κρατικοί λειτουργοί, καλούνται να επιτελέσουν εργο-λειτούργημα, ώστε η καθημερινή ασφάλεια των πολιτών να είναι ένα αγαθό απαράμιλλης ποιότητας.

Ο πυροσβέστης είναι ένας από αυτούς.

Ο πυροσβέστης- διασώστης- δασοπυροσβέστης (η πλήρης ιδιότητα) είναι ένας άνθρωπος πολύτιμος, ένας άνθρωπος που μέσα από το λειτούργημα του κάθε λεπτό της ημέρας προσφέρει το βασικότερο αίσθημα όλων, αυτό της ασφάλειας.

Είναι ο άνθρωπος που μέσα από το κορμί και την πνευματικότητα του έχει γίνει σήμα κατατεθέν σε κάθε πολίτη όταν η λέξη ηρωισμός “ψάχνει ταίρι”.

Η ανθρωποκεντρική προσέγγιση της φύσης αυτού του λειτούργηματος δυστυχώς τείνει να εκλείψει λανθασμένα έχοντας ως γνώμονα την υλικοτεχνική υποστήριξη των πυροσβεστών και των εναέριων μέσων πυρόσβεσης.

Είναι απολύτως κατανοητό, πως μέσω των εργαλείων που διαθέτει ο πυροσβέστης θα υπάρχει αποτέλεσμα σε κάθε του αποστολή όμως πρέπει να γίνει αντιληπτό από κάθε άνθρωπο πως το τελειότερο “μηχάνημα” της υπηρεσίας παραμένει ο ίδιος της ο υπάλληλος (αξιωματικός, Πυροσβέστης, Π.Π.Υ., Εποχικός πυροσβέστης).

Δεν υπάρχει τελείωμα σε καμία επιχείρηση πυρόσβεσης- διάσωσης αν το αρβυλο του πυροσβέστη δεν πατήσει τον χώρο ώστε “να τελειώσει” τη δουλειά.

Εξοπλισμοί, εξοπλιστικά, και κάθε είδους αγαθό είναι ευπρόσδεκτο και καλά διαχειρίσιμο από τα στελέχη, όμως ας δώσουμε και μια πιο γερή μάτια στην ανάγκη του σώματος για νεο – καινούριο προσωπικό, ας εμπλουτίσουμε με γνώσεις το ήδη υπάρχον έμπειρο προσωπικό και ας καταλάβουμε όλοι εμείς οι “απ’ έξω” πως αν στον φακό των ΜΜΕ κάνει φανταχτερή εντύπωση μια “βουτιά” ενός ηρωικού πιλότου κανάντερ, στις ψυχές των απλών ανθρώπων κάνει εξίσου εντύπωση ένας κατάκοπος Έλληνας πυροσβέστης , όπου έδωσε όλο του το είναι για το υπέρτατο αγαθό, την ίδια τη ζωή.

Η ανάγκη της πατρίδας μας για την Πυροσβεστική, ούτε παροδική είναι ούτε εποχική, αλλά σίγουρα είναι τεράστια και πολύτιμη.

ΖΗΤΩ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΩΝ ΗΡΏΩΝ “